MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 25 februari 2007

Nu har jag blivit mormor!

Nu äntligen har Baby kommit! En liten pojke som ska heta Alexander kom till världen i morse. Ett telefonsamtal från den stolta, nyblivna och totalt utschasade fadern upplyste oss om detta mirakel, men informationen var därutöver tämligen knapphändig. Allt har uppenbarligen gått bra, i alla fall. Nu väntar jag spänt på att få prata med Karin och få alla detaljer.

Vad sysselsätter man sej då med under väntetiden? Jo, naturligtvis blir det stickning för hela slanten. Lite svårt är det att koncentrera sej, men Ulfs sockar är inte mer komplicerade än att de kan fungera som lämplig terapi. Hade övermodigt trott att de skulle bli klara idag, men av det blev det intet.

I fredags kväll hade vi månadsprovning i Munskänkarna. En synnerligen trevlig och intressant tillställning där vi fick en rejäl dos information om Sydafrika och dess vinhistoria och dessutom några härliga smakprov på vad de kan åstadkomma där. Men nån strumpstickning blev det inte den kvällen.

I går blev det inte stort bättre på den fronten. Vi hade ett par goda vänner här på kvällen, och innan dess var det ju vissa förberedelser att göra. Men som sagt, denna dagen får desto mer ägnas åt stickningen. Det är väl just jämt vad jag klarar av i mitt upphetsade tillstånd.

Måtte vi nu snart få några kort! Det känns så rysligt avlägset att ha dem i London, fast det är ju egentligen inte längre än en bit upp i Norrland.

lördag 24 februari 2007

Tredje gången gillt?

Nu har jag för tredje - och förhoppningsvis sista - gången bytt blogg. Den första var inte särskilt bra, man kunde inte göra mycket i den. Den andra var nog bra på det sättet, men höll på att driva mina franska nerver i sank genom att vara något så fruktansvärt seg och dryg. Inte kul att sitta tre minuter för att komma till nästa sida!

Nu har jag kopierat in alla mina tidigare inlägg liksom foton, och det verkar fungera bra. Ska bli spännande att utforska den här och se vad man kan åstadkomma. En annan layout på sidan kanske, listor av alla de slag ska in och så finns det nog en massa som jag ännu inte kommit på.

Har idag pratat med Karin. I morgon bitti ska förlossningen sättas igång. Det har varit en lång väntan över tiden för Karin och David och själv har jag i två veckors tid inte släppt mobilen ifrån mej och hoppat högt så fort någon ringt. Men den blir en lång dag i morgon. Tänk att jag äntligen ska bli mormor!

Så kallt det är!

Idag har det verkligen varit bistert, nog den kallaste dagen i vinter. Ulf skulle verkligen ha behövt sina sockar nu. Är inte helt säker på att han håller med, men eftersom han inte vet vad han hittills gått miste om kan han ju inte veta, och har därför ingen talan. Problemet är att jag knappt är färdig med den första, trots att jag stickar så det göder om det. Men innan helgen är över bör jag väl vara klar med bägge, hoppas jag.

I går kväll blev det inte mycket gjort på den fronten. Hade druvkursen, och med den försvann merparten av möjlig sticktid. Men kurser är allt himla kul också. Nu vet de allt om klimatets inverkan på druvrankan och därmed i förlängningen på vinet, och vem kan klara sej utan att veta det?

Får nog anse att denna dag nått sitt slut nu och ska dra mej tillbaka. Var bara tvungen att skriva några rader först.

den 22 februari 2007 klockan 00:16

En bit i taget!


Nu är framstycket klart till Jans tröja! Och har dessutom börjat på en ärm. Ja, ett par varv i alla fall. Det går framåt, om än med mycket små steg. Den här tröjan känns som a never ending story. Nåt så segt, nej tacka vet jag babytröjor. Fast det är ju produktionsstopp på den avdelningen nu, tyvärr. Karin hävdar å det bestämdaste att det inte finns något som helst behov av några fler, de tio hon redan fått täcker behovet det närmsta halvåret. Ja, ja, det är väl bara att böja sej för det. Och just nu finns det inget behov alls, ingen baby i sikte än så länge.

För att pigga upp mej lite sticker jag emellan med ett par sockar till Ulf. Precis som Helenes blir de i tubform, men nästa sockprojekt ska bli med häl! Om jag vågar mej på det, vill säga. Vet inte varför jag har sån himla respekt för just det. Men en vacker dag ska jag våga det stora språnget, har faktiskt garn hemma för ändamålet liksom mönster.

den 19 februari klockan 23:09

Ny blogg

Nu har jag bytt blogg. Jag var visst inte så helt bakom flötet som jag ett slag trodde. Den andra bloggen hade sina begränsningar, visade det sig. Den här ska visst vara lite roligare att hantera. Vet inte riktigt, är kanske lite för avancerad för mej, men det kan väl vara värt ett försök. Bl a finns det en albumfunktion här som jag ännu inte utforskat, men som kanske kan vara nåt kul att pyssla med så småning om.

Bara för skoj skull, för att ha mina alster samlade, har jag kopierat allt från den förra bloggen och klistrat in här. Det var bevars väl inte så mycket.

Tvättstugan kallar. Nu har jag suttit här och slirat runt tillräckligt länge, måste nog göra lite nytta en stund.

den 18 februari 2007 kl 18:00

fredag 23 februari 2007

Tekniskt underbegåvad

den 17 februari 2007 kl 15:26
Jag tycker det är så kul med internet, det finns så mycket att leta bland, att läsa och bli inspirerad av, att skratta åt och fröjdas med ... Och så finns det en massa kul sammanslutningar om t ex stickning som man kan gå med i. Om man nu bara kunde klara av det rent tekniskt/praktiskt. Det verkar så himla lätt, klipp och klistra lite, kopiera koder och klistra in här och var. Men när det sen kommer till praktisk handling begriper jag aldrig vad som ska kopieras eller vart - om jag nu skulle lyckas kopiera rätt del - det ska klistras in. En massa kryptiska ord och uttryck som jag inte begriper, det är vad som sköljer över mej när jag försöker hänga med i den moderna datavärlden. Antingen är jag för gammal - men det finns massor med jämngamla stötar som fixar det här hur lätt som helst, så det kan nog inte vara det. Alltså måste det bero på att jag är datatekniskt underbegåvad, totalt oförmögen att följa troligtvis tämligen enkla instruktioner. Jag som så gärna skulle vilja ha små glassiga rutor här i min blogg, som kungjorde att jag var medlem i både den ena och den andra ringen/sällskapet/listan! Men jag får väl nöja mej med att jag lyckats lägga in en del länkar, i en lista rakt upp och ner. Fast likväl, en ruta eller två hade piffat upp det ytterligare. Har inte gett upp riktigt än, har skickat ut nödrop på assistans, får se om det ger nåt resultat.

Äntligen fredag!


den 16 februari 2007 kl 18:30

Ja, så var det fredag kväll igen. Inte så länge sen sist, tycker jag. Men på något underligt sätt är det ännu oftare måndag morgon. Förstår inte det!

I går gick större delen av kvällen åt till bokföring för Munskänkarna. Det kör ihop sej ibland, mycket in och ut blir det! Men nu är jag ifatt igen och kan ta det lite lugnt i helgen vad det anbelangar.

När jag äntligen var klar med det var jag bara tvungen att koppla av med lite stickning och ett par minivantar blev det. Tyvärr räckte garnet som blev över från Helenes sockar inte till ett par babysockar när väl halsduken var klar, men vantar är väl inte fel det heller? Vet i och för sig inte om det behövs i London nu, den här veckan har det visst varit runt 10 grader, men det är bäst att vara garderad. Nu är det bara Baby som saknas. Hoppar högt var gång telefonen ringer, och låter nog fruktansvärt oartigt besviken när jag svarar, för aldrig är det ju det samtalet jag väntar på.

Nu ska jag fira helg. Med andra ord inte göra ett förbaskat något av alla tråkiga måsten. Några varv för skam skull på Jans tröja, sen ska jag äntligen börja med sockarna till Ulf. Betvivlar att han frågar efter dem, men som den goda moder jag är, måste jag helt enkelt sticka till honom också! Sen får han faktiskt hålla god min i elakt spel och ta emot dem. Men det finns inget som helst krav på att de ska användas, tänker inte avkräva honom på någon körjournal vad dem anbelangar.

Ledig dagden 14 februari 2007 kl 22:59
Ännu ingen baby i sikte, men däremot har Helenes tubsockar nåt sin fullbordan. De hänger just nu på tork efter en uppfräschande tvagning, och förhoppningsvis är de i skick att skickas iväg i morgon.

Har varit ledig idag. En sån lyx! Hade gjort en kilometerlång lista på vad jag skulle hinna med, och en del blev faktiskt gjort, om än långt ifrån allt. Började dagen med en föredömligt kort sovmorgon, uträttade ett antal ärenden, fick undan alla böcker från hallsoffan och var sen alldeles utschasad. Var bara tvungen att sätta mej och koppla av med lite stickning. Det sista på Helenes sockar var ganska snabbt avklarat och då visade det sig vara mer garn än förväntat kvar. Synd att bara göra ett par babysockar om det kanske rent av räcker till något mer. En halsduk - en sån där genomdragsvariant - borde det kunna finnas användning för. Och så fick det bli. Har lite lösa trådar kvar att fästa, och så ska det bli spännande att se om det verkligen räcker till nåt mer. Lite tunt är nystat nu. Men Jans stackars tröja har visst stannat i växten, i det närmaste i alla fall. Gjorde några varv för syns skull, men halsduken var mycket roligare.

Väntans tider

den 13 februari 2007 kl 23:20
Idag var Karins baby beräknad att komma till världen, men av det blev det intet. Det var väl egentligen knappast väntat, vilken förstföderska går inte över tiden? Men inte desto mindre hoppar jag högt så fort något som liknar en telefonsignal hörs. Går nu ständigt med mobilen i fickan och har telefonen liggande på nattygsbordet om nättena. Och jag som inte ens stickat nåt till det lilla livet på säkert en vecka! Usch, hur dålig kan man bli som blivande mormor? Men så snart Helenes sockar är klara ska jag göra ett par baby-dito av garnet som blir över. För sockar har inte Baby särskilt många, det är jag övertygad om. För det är ju trots allt bara tröjor och koftor som det givits stoppsignal för.

Blockningen klarden 11 februari 2007 kl 14:06

Nu är sjalen klar! Lite slätare och finare blev den allt efter vedermödorna med blockningen, men den skulle allt ha spänts ut mer. Är trots det ganska nöjd med den, hoppas nu att den kommer till användning. Ska skicka iväg den i morgon.

Det där med att ta kort är inte min grej har jag kommit på genom åren, men så här ser den i alla fall ut i grova drag.

Det är mycket garn kvar av detta, så nu snurrar det friskt i huvudet av olika alternativa användningar. Tror nog att det lutar åt en trekantssjal till Karin, ska börja leta efter lämpligt mönster. Det finns ju hur mycket som helst att hämta här på internet, det är en ren fröjd - uppblandad med våldsam frustration - att leta runt bland alla sajter med mönster. Hur ska man bara hinna med allt som verkar så lockande?

Blocka sjal

den 10 februari 2007 kl 15:39
I går kväll avslutade jag Helenes sjal. Oj, så bred den visade sej vara! Det märktes inte medan den var hopträngd på stickorna, men när den väl var avmaskad var det bara att gilla läget. Hade nog annars varit snyggare om jag gjort den lite längre, det hade nog blivit bättre proportioner då. Men som sagt, nu är den som den är. Och nu har jag för första gången gett mej på att "blocka" något, alltså fuktat och spänt upp för att få fin fason på skapelsen sedan när den torkat. Men det var inte helt lätt att hitta lämplig plats för detta enorma schabrak. Mattan i gästrummet får tjäna som underlag med ett antal badlakan omlott över den. Ska bli mycket spännande att se om det gör någon skillnad i utseende, före och efter. Försökte ta ett kort av den där den ligger, men det blev just ingenting. Vit, gles sjal mot beige bakgrund ger ingen spännande bild!

Gallgrön-laxrosa-o.s.v.

den 8 februari 2007 kl 23:41


Undrar vad Helene skulle säga om hon visste att hon är den blivande ägaren av ett par stickade sockar, randade i gallgröngult/laxrosa/mjölkchoklad med svartvitflammiga inslag? Det låter faktiskt inte något vidare, men jag tycker de blir riktigt läckra. Har kommit en bit på väg, såpass att jag fått grepp om hur färgerna fördelar sej. Det är ett vansinnigt roligt garn att sticka i, det händer grejer hela tiden. Sen är det bara en nåd att stilla bedja om, att de ska komma till användning. Hon blir under alla förhållanden överraskad, kan jag tänka. I och för sig vet hon att hon står på listan över lämpliga mottagaroffer, så chocken blir kanske överkomlig.

Klar med bakstycket!


den 7 februari 2007 kl 22:49
Det går framåt, om än inte med alltför hög hastighet. Men nu är i alla fall bakstycket till Jans tröja klart. Bara resten kvar! Nu kan jag kosta på mej att sticka några varv på Helenes sjal och kanske rent av hinna med ett varv eller två på tubsockarna jag började på i går kväll. Hämtade ut det ljuvliga, melerade Opalgarnet i går på vägen hem från jobbet, och kunde bara inte låta bli att börja innan jag gick och la mej. De här jag börjat med ska Helene få, men sen skulle det faktiskt vara kul att göra ett par till mej själv också, de verkar kunna bli himla sköna. När jag tänker efter så har jag aldrig i hela mitt liv stickat något till mej själv, skulle faktiskt vara lite kul.

Tyvärr - ur sticksynpunkt - hade jag kurs i går, så ett antal timmar försvann utan att jag fick något gjort med händerna. Det var bara munnen som var igång, men den desto mer. Det var en helt ny druvkurs som startade, och av de tio deltagarna var åtta helt nya Munskänksmedlemmar som jag aldrig träffat förr. Trevliga, unga människor allihop, så rasans unga att jag nästan kände mej manad att be om legitimation innan det var dags för den praktiska provningsdelen. Men jag behärskade mej, inser faktiskt - även om det tar emot att erkänna - att det inte är de som är så rysligt unga utan jag som är så rysligt gammal.

Detta får nog vara den sista kursen jag håller på ett slag, de sista åren har de gått slag i slag, den ena har inte hunnit sluta förrän nästa startat upp. Men samtidigt är det kul att så många vill gå på kurserna, så man får väl ställa upp. Om fyra veckor är det prov för förra kursen, och denna nya kommer att avslutas i slutet av maj. Sen får det som sagt vara ett rejält uppehåll till nästa gång.

Måndag, snart helg igen!

den 5 februari 2007 kl 23:19
Ja, så var måndagen i det närmaste över, och därmed är veckan snart slut igen. Det känns så i alla fall, har man väl lyckats ta sej upp och kommit igång på måndagsmorgonen så går resten i ett nafs.

Har inte hunnit med så mycket mer än en massa telefonsamtal angående nästa Munskänksprovning i kväll. Det strular. Platserna i restauranger vi ska vara i har plötsligt tagit slut, de har tagit emot bokningar utifrån också, samtidigt som vi har fyra dagar kvar av anmälningstiden. Oj, vilket tjat och tjafs det kommer att bli. Och jag har full förståelse för det. Är det sagt att man har en viss tid på sej för anmälan kan man faktiskt förvänta sej att få komma med om man håller sej inom den tidsramen. Men tyvärr, detta är helt utanför vår kontroll, ledsamt men vad gör man?

Jo, man kan ta ett djupt andetag, sätta sej bekvämt i stickfåtöljen och slappna av med ett antal okomplicerade varv av aviga och räta maskor och se Jans tröja växa till sej. Sen när lugnet har infunnit sej kan man gå på den lite mer avancerade sjalen, som faktiskt börjar komma sej riktigt bra.

I morgon kommer nog Opalgarnet jag beställt. Det ser jag verkligen fram emot, men det blir nog inte så väldigt mycket tid för att njuta av det då. Ska nämligen köra igång en ny druvkurs då. Men en liten stund kan jag nog ägna åt det nya sockprojektet när jag kommit hem igen. Kan inte tänka mej att jag kan låta bli det. Först ska det bli ett par till Helene. Sen blir det förhoppningsvis lite garn kvar av det nystanet, så det kan bli ett par babydito också. För visst behöver Baby fler sockar? Kan inte tänka mej annat. På den fronten har jag inte fått några stoppsignaler.

En vecka kvar nu till beräknad födelsedag. Jag går som på nålar och hoppar högt varje gång telefonen ringer, trots att jag är väl medveten om att de flesta förstföderskor snarare går över tiden än får tidigare. Men vem har sagt att man måste vara logisk jämt?

Vart tar de lediga dagarna vägen?


den 4 februari 2007 kl 12:47


Helg igen, och dessutom redan halvvägs igenom. Hade så stora planer på allt som skulle göras, men som vanligt ser de ut att gå i stöpet. Alla böcker som fortfarande ligger i högar lite här och var efter ommöbleringen av bokhyllorna pockar på uppmärksamhet. Men jag tycker inte det ser ut som de far illa där de ligger, så det får nog förbli som det är ett slag till. De ska ju bevars väl sorteras innan insättning i hyllor. Säkert hälften ska slängas, om vi nu när det kommer till kritan kan förmå oss till det. Visst är det knepigt så svårt det är att slänga böcker? Det är sånt som man bara inte gör. Samma sak med risiga krukväxter. Så länge det finns minsta lilla liv i dem så känns det som mord att kasta dem.

Ja, ja, trots ett kompakt motstånd mot att ge sej på bokhögarna så har jag fått lite gjort i alla fall. Lagat middag t ex. Inte illa det. Jan hade inte tid, hade fullt upp i skidspåren framför tv:n. Och så har jag naturligtvis stickat, vad annat? Kunde inte låta bli att börja på en liten knallgul babyhjälm i fredags kväll. Den blev klar i går. Och så har jag nu, t o m med lite marginal, passerat hälften på bakstycket till Jans tröja. Den är bara så förbaskat tråkig. Marinblå slätstickning i herrstorlek, muntrare kan man ha det! Sticker emellan med några varv nu och då på sjalen till Helene. Den är betydligt roligare. Och så har jag nu - äntligen - fallit för frestelsen och beställt några nystan Opal, detta ljuvliga, färgsprakande tunna ullgarn. Ska försöka mej på några sockar. I ärlighetens namn har jag aldrig i hela mitt liv stickat en socka, så jag har faktiskt tänkt prova ett mönster på tubsockar. Verkar lite småkul. Sen när jag blir mer modig ska jag försöka med vanliga sockar också. Under förutsättning att jag kan hitta avsättning för dem. Naturligtvis ska det om möjligt bli en hög till Baby, men i vuxenstorlek blir det värre. Varken Jan eller jag använder annat än tunna strumpor, så det blir nog Ulf och Helene som blir de "lyckliga" mottagarna av mina försök, om det nu blir något av det. Skulle kunna sticka en babytröja av garnet förståss, men Karin - den blivande modern - har å det bestämdaste hävdat att det inte finns en chans att Baby kan hinna använda de tröjor och koftor som redan producerats, så det är kanske smartare att vänta lite med det. Har stickat upp till stl 9 månader, och det känns lite väl avlägset att ge sej på stl 1 år innan den lille ens är född. Så det får bli sockar.

Visst värmer uppskattning

den 1 februari 2007 kl 22:57
På vägen hem från jobbet köpte jag strumpstickorna som jag saknade i går kväll. Väl hemma blev det lite snabbt och enkelt att äta - ensam hemma, Jan kom inte hem förrän sent - och så igång med de pyttesmå vantarna. Det där med strumstickor är inte helt lätt för en novis. Lite spretigt var det innan jag fick ordning på stickor, maskor och fingrar, men till slut fick jag grepp om det och sen gick det som tåget. Ett idealiskt projekt, klart på ett par timmar, inklusive inledande strul. De är ju så rysligt små, nästan omöjliga att greppa! Hoppas nu bara att de inte är alltför små, de ser rent ynkliga ut. Men en liten nyfödingshand är väl inte så stor.

Sen kom kvällens clou, ett mail med bifogade bilder från Ulf och Helene, som idag hade fått mössen jag skickade. De hade blivit synnerligen väl mottagna. Det värmer långt ner i en kattfarmors hjärterötter! Nu ska det bli möss av alla restgarner, antar att deras livslängd kommer att vara synnerligen begränsad.

Vilken vinprovning!

Lena Lundbladh den 31 januari 2007 kl 23:01
I går kväll var det 3-betygsprovning hos Ulf P, och vilken provning sen. Helt fantastiska viner, men ack så svåra. Det väl tveksamt om jag trots alla ansträngningar någonsin kommer att bli bättre på det här, men det är rasans trevligt trots alla tillkortakommanden.

Väl hemma igen var det inte läge för några stordåd, men en liten grön mus lyckades jag i allafall åstadkomma. Denna påminde starkt om en liten säl med svans. Nu är den på väg, tillsammans med grismusen, till de mörka skogarna utanför Habo, där ett öde värre än döden väntar i form av Stålis och X. Det ska bli väldigt intressant att höra hur mottagandet blir. Det blir kanske rent av iskallt. Då får de väl försvinna in i glömskan utan några åthävor.

I kväll har jag däremot varit lite redigare och lagt till några centimetrar både på Jans tröja och Helenes sjal. Har läst någonstans att en sådan skapeles - sjalen alltså - ska "blockas" när den är klar. Det innebär tydligen att man ska tvätta den och sedan låta den torka i uppspänt tillstånd. Undrar bara var det kan ske. Ja, ja, den dagen den sorgen.

Kunde sen inte låta bli att kasta ett getöga på ett mönster på vantar till Baby. Garn har jag, men måste köpa lämpliga strumpstickor i morgon. Vi kan ju inte riskera att Baby fryser om händerna. I dag har Karin gjort sista dagen på jobbet. Förhoppningsvis får hon nu två veckor att vila på, innan Baby anländer.

Snart läggdags


Lena Lundbladh den 29 januari 2007 kl 23:21


Måndag kväll, nästan natt. Som vanligt försvann kvällen utan att jag hunnit med hälften av vad jag tänkt sej. Kan det händelsevis bero på att jag på något mystiskt sätt hamnade i fåtöljen med en stickning i händerna? Men nu är i alla fall Jans tröja på G, Helenes sjal har vuxit några cm och en liten röd-grön-gulspräcklig mus har sett dagens ljus. Ja, det är tänkt att vara en mus, men tycker i ärlighetens namn att det mest liknar en långsvansad gris. Har fyllt den efter konstens alla regler med ömsom vadd och ömsom kattmynta, hoppas Stålis och X kommer att uppskatta den. Fast vad den där kattmyntan har för mystiska egenskaper förstår jag inte, det har i alla fall ingen doft. Men det sägs att det uppskattas av katter, och då kan det väl vara värt ett försök. Restgarn finns det ju gott om, och det skulle vara lysande att göra av med lite av det. Ska göra en till, innan jag skickar iväg dem.

Anmälningarna till nästa Munskänksprovning rasslar in i strid ström. Sydafrika är tydligen ett populärt ämne. Men innan dess händer det en hel del annat i vår egen lilla vinvärld. I morgon kväll är det 3-betygsprovning hos Ulf P. Ska bli spännande att se vad han hittat på för klurigheter att sätta dit oss med. De där provningarna är aldrig lätta och oftast helt omöjliga. I alla fall för mej, det finns bevars väl sådana som har lättare för sej i sådana sammanhang. Sen nästa tisdag startar en ny druvkurs. Måste beställa vinerna till den nu med det snaraste. Dagarna rinner undan så snabbt, och i slutet av veckan är det inte speciellt kul att tränga sej in på systemet. Bättre att klara av det under första hälften.

Åkpåsen är klar!Lena Lundbladh den 28 januari 2007 kl 19:21


Jag hann! Nervöst sent kom jag på att lilla Baby faktiskt kunde behöva en åkpåse också, och det skulle naturligtvis vara medan det fortfarande var vintrigt och kallt i London. Eftersom lilla Baby förväntas göra sitt intåg i välden om ca två veckor, så var det just i tid jag fick den klar. Den ska ju skickas också. Absolut inget ont om engelska brevbärare, men det engelska postväsendet har jag inte 100%-igt förtroende för. Men om bara lilla Baby kan lugna sig lite till, så ska den ligga och vänta behov uppstår av en dylik.

Jaha, då är det dags att äntligen börja på tröjan jag lovat Jan så länge nu. Men det har ju alltid varit något annat som bara varit tvunget att göras först, ja babykläder t ex. Fast jag har ju ett parallellarbete på gång också, en mohairsjal till Helene. Men det är faktiskt ganska smart att ha två projekt på gång samtidigt, i synnerhet om det är olika sticktjocklekar. Blir man utsjasad i händerna av det ena kan man gå på det andra utan att behöva spilla tid på dumheter som städning och diskning och sånt. Men frågan är om man vågar fresta på med att börja med en liten kattleksak också? Har hittat en mönster på en leksaksmus för katter, som bl a ska fyllas med kattmynta, till katternas behag. Och visst vill man väl behaga de små liven? Bara för att det är barnbarn på gång kan man ju inte överge sina första iställetförbarnbarn. Klart Stålis och X ska ha varsin mus. Jan klarar sej nog utan tröjan några extra dagar. Har han klarat sej utan av mej färdigställda tröjor hittills i livet så klarar han väl det med.

Filtprojekt


av Lena Lundbladh den 27 januari 2007 kl 17:18
Jag fick för mej att Baby kanske skulle komma att behöva en tjock och mullig filt att ligga på, om sängen skulle kännas för trång och ödslig. Därför satte jag med friskt mod igång med denna skapelse, som var jätterolig att hålla på med - i början! Men allteftersom arbetet fortskred blev den naturligtvis tyngre och varmare för varje varv, och därmed mindre och mindre kul att hantera. Fick med jämna mellanrum gå ut på balkongen för att svalka mej. Men så småningom blev den klar, och jag måste erkänna att jag är ganska nöjd med resultatet. Ja, så nöjd som Jantelagen tillåter, naturligtvis. Är väldigt medveten om att den är lite snev och vind i kanterna, men tröstar mej med att lilla Baby nog kommer att ha överseende med det.

Första månadsprovningen avklarad

av Lena Lundbladh den 27 januari 2007 kl 11:58
Lördag förmiddag, har just avslutat bokföringen av gårdagens Munskänksprovning. Som vanligt när Michel Jamais har hand om det, så var det väldigt trevligt och intressant med fantastiska viner från lite mer okända områden i Spanien. Det tidigare rekordet på 111 deltagare spräcktes denna gången, 114 st var vi. Trevligt men trångt!
Nu känner jag inte för att uträtta några stordåd. Tror jag ska sätta mej med en stickning eller två. Börjar nog med några varv på den pyttelilla åkpåsen jag håller på med. Nu är det inte mer än två veckor till den stora tilldragelsen. Att bli mormor för första gången är stort, större än jag kunde föreställa mej! Och vad annat än att sticka kan man göra för att fylla ut väntetide? När den lille ska hinna använda allt vet jag inte, men det är faktiskt av underordnad betydelse. Huvudsaken är att jag känner mej nyttig.

Vad har jag gett mej in i?

av Lena Lundbladh den 26 januari 2007 kl 16:20
Detta har jag funderat länge på, att skaffa en blogg alltså. Har inte en aning om ifall det blir någon ordning på skrivandet, men det ska i alla fall bli kul att göra ett försök.
Har inte tid att skriva mer just nu, vi ska alldeles strax iväg till Munskänkarnas månadsprovning. Michel Jamais ska prata om spanska viner, det blir nog väldigt intressant. Naturligtvis ser vi fram emot att få smaka några riktiga höjdare därifrån också.