MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 29 mars 2008

Hemlispaket! /Secret pal gift


Hej min kära, jättehemliga vän och tusen tack för det jättegoa paketet jag fick för ett par dar sen! Förlåt att jag inte nämnt det tidigare, men jag har inte haft tid att hämta ut det förrän idag.

Sånt härligt garn i den mest ljuvliga gröna ton, känns som om det skulle kunna bli en tröja till Alex, tillsammans med det grå/svarta jag fått tidigare! Med i paketet var också choklad från Ecuador (helt sagolik var den!) och några mystiska tepåsar, Choco Aztec spice, ett ekologiskt Ayurvedite som luktar gudomligt, nästan sådär som det är på marknader långt bort i fjärran länder! Har inte hunnit smaka det ännu, men ser verkligen med spänning fram emot det! Dessutom medföljde ett kort, som förklarade de tidigare ledtrådarna, men jag måste erkänna att jag tagit del men ej förstått! "Strumstickor - nallar små - naglar med nagellack på"! Ja, ja, men jag roar mej kungligt i mitt letande i alla fall, även om jag fortfarande inte kan hitta någon där allt detta passar in! Strumpstickor är ju tämligen lätt att finna, men nallar??? Och nagellack är inte heller så lättfunnet, minsann. Undrar om jag har bortsett från någon i mitt försök att gallra fram de bloggar som härstammar från Göteborgstrakten? Och det kanske inte stämmer det heller? Fast visst måste du vara från västkusten nånstans, kära hemliga vän?

I've got a new gift from my secret pal! A lovely green yarn, that I think will be perfect - together with the grey one I've got earlier - for a sweater for Alex. A yummy chocolade from Ecuador and some exciting teabags was included, as well. But still I have no idea of who she is, my dear secret pal!Nu har jag kommit igång med Mystic Light sjalen. Den kommer att bli stor! Men tror nog den kan bli varm och go och mysig, av det lilla jag kan se hittills. Och rolig att sticka är den också! Och flätor är det på den! Har inte stickat flätor på evigheter, och nu plötsligt kommer det både på denna sjalen och aprilsockarna. Nu blir det hårdträning, vill jag lova.

Now I'm on my way with the Mystic Light shawl. It looks like it will be huge! But I think it will be very warm and cosy, and so far it's very fun to knit. It's cables on it, and I havn't knitted cables for ages, and now suddenly it turns up both here and at the April socks in the sock-club!

I torsdags kväll träffades vår vinmässogrupp igen. Denna gången provade vi igenom sex röda viner från Uruguay. Där var faktiskt ett par riktiga pärlor, och allra bäst tyckte vi nog allihop att nr 85278 Castel Pujol Tannat 1996 var. En riktig goding till det oerhört facila priset 77:-. Nr 85277 Castel Pujol Tannat del Museo 1993 gick heller inte av för hackor, hade faktiskt lite svårt att bestämma mej för vilket jag gillade bäst. Det kostade 85:-, även det alltså överraskande billigt. Kan skarpt rekommendera båda. De finns i beställningssortimentet, så förhoppningsvis tar de inte slut lika fort som de som kommer i det tillfälliga sortimentet.

I går var det också vinprovning, fast då var det en månadsprovning för hela Trollhättesektionen. Ett jätteintressant föredrag om terroir och dess betydelse för vinets karaktär, och till det fick vi prova två vita från Chablis, två vita från Reingau och två röda viner från Sydafrika. Chablisvinerna var väl trevliga om än inte överväldigande men ett av de tyska var helt otroligt! Ja, under förutsättning att man gillar en mogen riesling med tydlig petroleumton, förståss. Det är det ju inte alla som gör, konstigt nog :-)! Den har nummer 83836 och heter Künstler Stielweg Riesling Auslese Trocken, 149:-, och var som sagt en riktig höjdare. Ska till systemet på måndag och beställa några, hoppas bara det finns kvar eftersom det är ett tillfälligt vin. Usch, jag är så irriterad på systemets tillfälliga sortiment! Provar man först en och vill ha några fler efteråt är det inte särskilt troligt att det finns kvar.

Nej, nu ska jag ta ett tag med april-sockarna. Har precis börjat med den andra, och tack och lov så känns det inte av något SSS ännu.

tisdag 25 mars 2008

Vinterväder och sommartid


Visst kan man bli förvirrad av mindre än den här väderomsvängningen. Det var ju så mycket som börjat blomma och det var små gröna skott på buskarna och det hade varit vår jättelänge! Och så kommer detta busrusksnöoväder. Visst kan det vara fint att titta på men det ska vara under december - februari, inte några få dagar innan sommartiden börjar!

På fredag ska vi ha månadsprovning i Munskänkarna, och inför den gick anmälningstiden ut i fredags. En vecka kan faktiskt behövas för att beställa viner och mat i lämpliga mängder. Men tro för allt i världen inte att folk bryr sej om nåt så kälkborgerligt som kalendern! Normalt brukar det alltid vara någon eller några få som kommer dan efter med sin anmälan, och det brukar sällan vara några problem. Men denna gången har de fullständigt knäckt mej! Telefonen har ringt stup i ett hela helgen, och mild och timid som jag är har jag accepterat och ringt vidare till den kraken som ska fixa beställningarna. Säkert 20 av de totalt ca 50 anmälningarna har kommit efter utsatt slutdatum! Men nu jä....ar i min lilla låda har jag slutat vara snäll och timid. Sex stycken har jag nekat idag, och ringer det en till skriker jag högt!Men tack och lov finns stickningen att ta till för att lugna nerverna! Aprilmönstret i sockklubben släpptes några dar tidigare än vanlig denna gången, Slippery, ett riktigt kul mönster från Knitty. Flätor är det kors och tvärs, och när jag satte igång med dem kändes det att det är rysligt länge sen jag gjorde några sådana. Mycket fummel blev det, men till slut fick jag grepp om det och det har rullat på bra. Nu funderar jag bara så det knakar på hur stora jag ska göra dem. Har tänkt ge bort dem, som en överraskning, men vet inte fotlängden på vederbörande. Har ett difust grepp om skostorlek, men det är ju inte alltid så exakt. Dessutom tycker jag mej ha märkt av tidigare färdigställda sockar att de har en tendens att bli för stora. Kanske inte så märkvärdigt i och för sej eftersom i princip allt jag gör blir för stort, men därutöver har jag en känsla av att man bör göra dem ett par cm kortare än måttet, eftersom de ju faktiskt är en gnutta elastiska. Är det någon som har någon klurig tanke om detta, så skulle jag bli väldigt glad om jag fick ta del av det!

Ett annat aber med de här sockarna är färgen. De blir inte riktigt vad jag föreställde mej när jag såg nystat. Tänk om vederbörande mottagare tycker den är pest och pina? Fast å andra sidan behöver ju inte jag få veta det, de flesta håller ju god min vid mottagandet, och om de sen hamnar längst in i byrålådan så får jag ju aldrig veta det och kan nöjd och lycklig fortsätta på nästa projekt :-)!Ja, nästa projekt är också en bit gången, faktiskt. En tröja á la munkjacka till Alex. Den tror jag kan bli kul, fast den var rysligt svår att få att uppföra sej inför kameran nu, rundstickan ville inte platta till sej! Har kommit ca 2/3 upp mot ärmhålet och har stickat dit fickan. Bålen ska vara enfärgad och ärmar, luva och ficka i självmönstrande garn.

Och i morgon börjar Mystic Light KAL, den har jag faktiskt tänkt försöka mej på. Den lär vara lite färre antal ledtrådar på, så vill det sej blir den klar på drygt en månad. Ja, naturligtvis under förutsättning att inte något annat, viktigare dyker upp! Som till exempel att sommaren plötsligt skulle dyka upp och jag bara måste fortsätta med sommartoppen till Helene. Just nu har den helt kommit av sej, kändes plötsligt inte så angeläget när snön började vräka ner. Dessutom är jag inte helt säker på om jag ska fortsätta eller repa upp den bit jag gjort, för den verkar lite stor - oj, vilken överraskning!

lördag 22 mars 2008

FO och detektivarbete

Först av allt vill jag bara tala om att garnet jag använde till Chrysopolisshalen var Ullcentrums 1-trådiga. Har fått ett par frågor om det. Skulle naturligtvis talat om det direkt.


Nu är jag klar med Karins bolero, den som är tänkt som ett komplement till linnet jag stickade för ett par veckor sen. Tyvärr kan jag inte ta dem på mej och fotografera, eftersom vi har olika storlekar, Karin och jag, så därför blir det bara en platt, trist bild. Hoppas de ska fungera ihop.

Nu har jag påbörjat en tröja till Alex och en topp till Helene. De är inte så långt komna än att det är någon idé att försöka ta kort på dem, men de verkar inte alltför trögjobbade så det ska väl snart kunna bli något.

Now the shrug for Karin is finished, the one which is ment to be a complement for the top I did a couple of weeks ago. Unfortunately I can't get a photo of them together, they dont fits me because Karin and I have quite different sizes.

Min kära, hemliga vän har talat om att framsidan av boken jag fick var ledtråden. Nu är jag mer förvirrad än någonsin! Tur att jag inte behöver försörja mej som detektiv. Men jag har verkligen letat! Har kollat bloggar igen, upp och ner och fram och tillbaka, för att leta efter halvvantar som verkar vara i det mönstret som visas på bokomslaget. Men jag måste ha väldigt selektivt seende, hoppar över allt som kan vara till hjälp i sökandet! Men roligt är det, att kolla och grunna och leta. Och på köpet har jag hittat en hel hög kul bloggar som jag inte hade en aning om tidigare! Men som sagt, jag är inte ett endaste steg närmre lösningen, min hemliga vän är precis lika hemlig fortfarande. Fast jag har skalat bort alla som klart och tydligt talat om att de är från andra delar av landet än Göteborg eller dess närmaste omgivningar. Poststämpeln har varit konsekvent, i alla fall!

fredag 21 mars 2008

Hemlispaket!


Jag har fått ett nytt hemlispaket! Egentligen kom avin redan igår, men jag kom inte iväg för att hämta ut det förrän idag. Som vanligt var det fullproppat med härligheter, 5 nystan bomullsgarn av lite olika slag och en jättekul bok som jag inte ens hört talas om förr! Där finns alla möjliga kul grejer avsedda för sockgarn och direkt fastnade jag för en halsduk med dominorutor. Till en halsduk tror jag det blir hur snyggt som helst, det är bara till sockar jag är - för att uttrycka det milt - lite kluven!

Tusen tack kära söta hemliga vän! Men vem i hela världen är du??? Inte en ledtråd denna gången så långt ögat kunde nå. Jag har klurat och letat med utgångspunkt från tidigare, och har kommit fram till en kandidat i första hand, tätt följt av två andra som verkar väldigt troliga. Därefter kommer en större mängd hemlisdeltagare från västkusten som det skulle kunna vara, men som jag inte får det att gå ihop med tidigare givna ledtrådar. Det är så klurigt, två ledtrådar har jag fått, dels en bild på en rosa uppläggning på strumpstickor och dels en pysselpåse som skulle innehålla tre ledtrådar: Kan det ha varit de tre mobilsnoddarna? Men att finna båda dessa på en och samma blog visade sig inte så lätt. Rosa på vissa och pyssel och pärlor på andra... Men som sagt, en skulle det kunna vara. Hm, och som sagt, inte en endaste liten hjälp denna gången!

torsdag 20 mars 2008

Tro't eller ej ... / Believe it or not ...... men nu, äntligen, efter evigheters evigheter, så är Chrysopolissjalen klar! Helt otroligt att den dagen kom, ibland tvivlade jag måste jag erkänna. Den blev stor, mycket stor! Blockade den mycket mindre än vad som kanske var meningen, men skam till sägandes räckte mitt underlag inte till mer. Får nog köpa till ytterligare ett par frigolitplattor, inför eventuella framtida bautahistorier. Sjalen var 1,95 lång och 49 cm bred oblockad och efter blockning mäter den 2,40 x 70. Men kära nån, vem i hela världen kan använda en sjal som är längre än 2,40??? Tycker denna verkar i största laget faktiskt. Med facit i hand borde jag använt ett betydligt tunnare garn och därmed fått ner storleken något, men det är ju lätt att vara efterklok. Nu är den som den är, och Johanna får väl svepa in hela sin familj i den. Hoppas nu bara att hon ska tycka om den. Själv är jag faktiskt barnsligt nöjd med den. Det enda som stör mej är att jag hade förväntat mej mjukare färgövergångar när jag köpte garnet. Men som sagt, tycker den blev ganska fin ändå. Tyvärr var det stört omöjligt att få en bra bild av den. Runddelen i övre delen av bilden är mittpartiet!

Och tänka sej, på onsdag börjar Mysticlight shawl KAL!

... now the Secret of Chrysopolis shawl is finished! It really took its time, but eventually I managed to finish it. I'm very satisfied with it, the only thing is that I think the colourstripes is a bit too hard, I had expected softer changes when I bought it. It's really huge, 240 x 70 cm, it will be enough for Johanna's whole family at the same time! May be it had been better with a thinner yarn, but now it is as it is, and I think it's quite nice in spite of that. Unfortunately it was impossible to get a good pictur of it because of the size. The round part in the upper part of the picture is the middle part of it!

söndag 16 mars 2008

Lugn stickhelg / Calm knitting week-end

Inte ett enda måste på hela helgen! Ja, inte så många, i alla fall. Tvätten får väl räknas som ett måste, men den sköter sej ju mer eller mindre själv, så det störde inte så mycket. Och lite bokföring fick jag allt lov att fixa till, men det tog inte så lång stund. Maten slapp jag däremot, Jan tog hand om den biten, och jag kunde därmed helhjärtat ägna mej åt stickandets ädla konst. Högsta prioritet har Chrysopolissjalen nu. Vore väl själva den om jag inte skulle kunna få den klar snart, förhoppningsvis till påsk. 48 varv av totalt 718 återstår. Det innebär mer exakt 6.672 maskor av totalt 99.802. Det borde väl vara en baggis?Fast det går inte - i alla fall inte för mej - att hålla på hur länge som helst i sträck med en och samma sak, så några varv på Karins bolero har det blivit, och framför allt har jag fått sommartoppen till Madelene färdig. Hoppas och ber innerligt att den ska vara lagom! Men det är inte lätt, när man inte fått några mått, bara vet att hon snar är elva år och normal i storleken! Fast tröjan jag gjorde till henne för ett slag sen var i stl 11/12 år och för liten. Denna är stl 12 år, men förhoppningsvis gör det inte så mycket om den är lite kort, är det inte modernt att visa magen nuför tiden???

It has been a very calm and quiet week-end, with a lot of time for knitting. The Chrysopolis shawl has highest priority, and now I'm close to the end. It's 48 rows left of 718, or 6.672 stiches of 99.802! Wouldn't it be possible to finish it this week? I work on it!

But I can't do just one all the time, need some changes, so I have done a few rows at Karin's shrug and at last but not least finished the summertop for Madelene! Now I just hope it will fit, the sweater I did for her a while ago was too small. But it isn't easy when I don't have any measurements, just her age to go for.


Och se vad som kom i mobilen igår? En sån pussgurka!And look what's came to my mobile yesterday!

torsdag 13 mars 2008

Munskänkeri


Nu, äntligen, är vi igång med vinmässoarbetet! Förra året var Jan och jag inte med, hade ett sabbatsår, men nu har vi återgått till ordningarna. För nionde året är vi nu med i en vinmässogrupp, som kommer att jobba och slita = prova en massa läckra viner, för att så småningom välja ut ca 20 stycken att presentera vid årets vinmässa i Trollhättan. Det blir den sjuttonde i ordningen, ganska imponerande, eller hur?

Vi (Munskänkarna i Trollhättan) är uppdelade i tio grupper om 8 - 10 personer i varje grupp, som ska plocka ut ett tjugotal viner från ett område, eller i år från ett antal områden fördelade enligt alfabetet. Uppdelningsprincipen skiftar från år till år. Den grupp vi tillhör har U - Ö, vilket i praktiken innebär Ungern, Uruguay, USA och Österrike. Vi kommer att prova ett femtiotal viner och av dem plocka ut de tjugo bästa för att presentera på mässan. Ett hårt jobb :-)! Vi kommer att träffas ungefär var fjortonde dag och prova sex viner varje gång, poängsätta och till slut kunna välja ut de vi gemensamt tyckt varit bäst. På själva mässdagen - 25 oktober - blir det alltså tio montrar/grupper med vardera ca 20 viner = ungefär 200 viner för våra förväntade 2.500 besökare att välja och vraka och prova bland.

Det är helt otroligt kul, och kanske är själva resan roligast, när gruppen träffas, tittar, doftar, smuttar och diskuterar kvällens viner, för att till slut betygsätta dem. Och ett av de allra roligast monenten är själva betygsättningen. Det är helt otroligt hur vi uppfattar de olika vinerna olika! Jan tjatar fortfarande om att han inte kan begripa vad jag såg hos mitt favisvin för kvällen, som han i princip sågade vid fotknölarna. Men det var nåt så in i bänken läckert! Nr 87724 Riesling Kabinett 1981 från Wachau i Österrike. Hans favorit var nr 88154 Riesling Smaragd, från samma område. Det tyckte jag var kanonbra också, men inte som -81:an! Och en annan av deltagarna föll nästan i trans av ett vin som jag uppfattade som tämligen platt och ointressant. Ni skulle bara höra diskusionerna! Och som en bonus till allt det trevliga lär vi oss faktiskt en hel del om det/de vinområden vi har att fördjupa oss i.

Men något stickande har det inte blivit ikväll.

tisdag 11 mars 2008

Två paket! / Two parcels!

Idag låg det två paket och väntade på mej, när jag trött och sliten kom hem från jobbet! Gissa om jag kvicknade till, snabbt som ögat.Det jag först fick händerna på visade sej vara min vinst från Bortaboijns VM-stickning. Jo, det är sant! Med hjälp av lotten, alltså, men ändå! Två härliga, ljust lila garner - ett Tindra och ett Darling - och ett mönster på gosiga barnmössor. Gissa vem som ska få en sån??? Än en gång, tusen tack Storjägar'n!

Today two parcels were waiting for me, when I came home from work! The first one was a prize in Bortaboijn's WC-knitting - well, nothing I really deserved, it was a lottery, but nevertheless! Two lovely, light mauve yarn-balls and a pattern for a lovely cap. Guess who's gonna get that one???Det andra paketet var än mer fantastiskt. Det var mitt garn- och tebytespaket, och vilket paket sen! Söta, kära, rara Carin så glad jag blev, det är helt otroligt underbart! Fyra nystan Silke Alpaca från Garnstudio, tre i en helt ljuvlig dimgrön färg och de fjärde naturfärgat. Ett paket te som luktar ljuvligt, har inte hunnit prova det än, och som kallas Visby var det med också, och dessutom ett jätterart kort med två stickmarkörer fastsydda! Voine, så glad jag blev, tusen, tusen tack! Har redan bestämt att jag ska göra en bolero av det, troligtvis i samma mönster som jag nu håller på med en till Karin, fast den här ska bli till svärdottern Helene. Tror den kommer att passa perfekt till den tilltänkta sommartoppen till henne, som strax står i tur att påbörjas.


The second one contained four absolutely marvelous balls of yarn, Silke Alpaca from Garnstudio. It was from Carin, for the Yarn- and tea exchange I joined a while ago. And of course a lovely smelling tea - havn't had time to try it yet, but I'm sure it will be very tasty, if the smell is something to trust! Two markers and a lovely card completed this wonderful gift. I've already decided what to do with the yarn, it will be a shrug for our daughter-in-law Helene. I think the colour will be perfect to match a top I intend to do for her.


En sån lyckodag! Tusen och åter tusen tack!

söndag 9 mars 2008

Gått i mål!


Så där ja, nu var det här loppet avklarat. Gick skapligt bra, tycker jag, lyckades pricka in formen och är nöjd med resultatet!

Nu är toppen tvättad och ligger på tork, därav det konstiga fotot. Och fortfarande är dagen ung, hinner nog börja på boleron som ska höra till ;-)!

Idag fick jag en förfrågan från Jaquelyn Landley om jag ville provsticka ett nytt mönster hon gjort, denna gången på en väst i ganska kraftigt ullgarn. Och självklart kan jag inte motstå det! Väntar nu bara på närmre instruktioner, främst angående garnåtgång, så jag kan kolla vad som finns i lådorna här, alternativt beställa nåt nytt. Detta får nog bli på bekostnad av dominosockarna. Dem är jag innerligt trött på nu, och stoppar ner nånstans där jag inte behöver se dem mer. För kasta rakt av går nog inte, kanska, kanske, kanske blir de återuppväckta så småningom.

lördag 8 mars 2008

Paus och avrapportering


Jag tror banne mej det ska fungera! Men som jag legat i hårdträning så vore det väl skrutt annars. Ja, med VM-stickningen, alltså. Nu ska jag kosta på mej en paus - även en elitidrottsman behöver väl det ibland? - och passa på att avrapportera.

Började ungefär samtidigt som sex-nyheterna på tv igår, och fortsatte sen stor del av kvällen. Återupptog loppet efter frukost och veckans timslånga samtal med Karin, och har till skrivande stund åstadkommit 24 cm (rundstickat bak- och framstycke) av totalt 56 cm, alltså ganska snart halvvägs. Och då är den sista biten ovanom ärmhålan betydligt kortare i varven. Det bör fungera med god marginal, om jag nu inte stupar nånstans utefter vägen eller bryter nån skida, förlåt sticka, eller nåt. Jamen visst, oj då, jag kom just nu på att jag nog tillbringat tiden på fel idrottsarena, är inte det här VM:et nånstans söderut? Valencia eller nåt sånt? Men det har varit rysligt mycket snö på vår tv-skärm, och det har skjutits liggande här och varit uppförsbackar i Holmenkollen där! Kors, åkte jag till fel evenemang? Blir man diskad då??? Hårt, men det är väl smällar man får ta.I går fick jag en sån härlig påskhälsning från min Hemliga Vän! Tusen tack, det värmde i höstrusket - eller vad man nu ska kalla vädertypen vi har just nu.

Såja, nu får det allt vara nog med pausande, på't igen! Och heja på, alla medtävlare!

torsdag 6 mars 2008

Snabb uppdatering inför VM-stickningen


Nu har jag gjort en provlapp i det ljuvliga silkebandsgarnet jag tänker använda till min VM-stickning. Det känns jättehärligt, är väldigt spänd på hur det kommer att bli i ett större perspektiv - jämfört med provlappen.

För övrigt har jag återupptagit bekantskapen med Chrysopolissjalen, har kommit ungefär en fjärdedel på näst sista ledtråden. Nu får den vila över helgen, så ska jag försöka spurta de närmaste fjorton dagarna. Skulle faktiskt vilja hänga på Mystic Light Shawl som börjar den 26 mars. Den är lite mindre och lite tjockare än de som varit på gång hittills, och jag skulle faktiskt vilja ha en lite varm och go en alldeles själv.

Dominosockarna börjar jag utveckla kraftig allergi mot, tycker beskrivningen är lite svår att begripa och följa. Dessutom är det ett rysligt pill för nåt som jag tvivlar på blir särskilt bra. Ja, faktiskt tror jag att jag här och nu bestämmer mej för att låta dem gå till de sälla jaktmarker där UFO:n framlever sina dagar. Ja, eller kanske, får se hur det känns i nästa vecka, när irritationen lagt sej.

måndag 3 mars 2008

Garnklubben och VM-stickning


Titta vilket ljuvlgt garn som kom från Spinnspirations garnklubb! Är det ingt helt underbart i färgen? Malakit kallar Tina det för. Det är ett Shetlandsull, ganska tjockt och gissa om det har snurrat i skallen av idéer om vad det ska bli av detta. Är faktiskt sugen på att göra en bolero av det, har hittat ett par mönster på Ravelry jag skulle vilja göra. Anthropologise Capelet tror jag skulle passa garnet, men Circular Shrug är jag mest sugen på att prova. Fast där är jag lite osäker på om tjockleken och mängden stämmer. Fast det skulle kanske passa till förra månadens garn, Tigerögat? Men å andra sidan hade jag nästan säkert bestämt mej för att använda det till en Candle Flame sjal. Åh, ett sånt dilemma! Får grunna vidare lite till, det är tack och lov inte läge att börja med någotdera just nu.Vad som däremot snart ska påbörjas är ett linne till Karin i ett silkebandgarn och mönster från Stäkets Design. Den ska jag ha som VM-stickning, anordnat av Bortaboijn. Den ska påbörjas på fredag och vara klar till söndag kväll. Men att nysta upp härvorna och göra en provlapp går väl för sej att göra innan, antar jag? Det skulle innefatta siffrorna 7,68 och det blir det väl om jag använder stickor nr 6 och det är 78 maskor per stycke????Nåt annat som jag bara måste göra snart också är det här linnet, som jag hittade beskrivning till i vårnumret av Interweave Knits. Tycker den verkar som klippt och skuren till någon ung dam som inte kan försvara sej mot mina stickattacker.

söndag 2 mars 2008

Dominosockar / Mosaic socks


De var kluriga, de här marssockorna. Vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om dem. De är himla kul att sticka, men mönstret i sig ... inget vidare. Kanske, eller rent av troligast, så är det jag som inte gör som man ska, men de blir så enormt vida i benen om jag följer mönstret. Har därför minskat ner storleken på rutorna efterhand, inte bara en gång som mönstret föreskriver utan tre gånger. Nu kanske de kan smita åt om smalbenet på någotsånär tillfredsställande sätt. Dessutom tycker jag det verkar som om de skulle kunna kännas lite knöliga och klumpiga, eftersom det är så mycket maskupplock hela tiden. Det blir ju små valkar - i alla fall för mej - varje gång. Nu är jag i alla fall klar med benen, och har börjat på den första hälen. Ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att arta sej. Men någon present blir det inte, dessa ska jag behålla själv. Tror nämligen inte riktigt på att de blir särskilt användbara, om jag ska vara riktigt ärlig. Men, men, den som lever får se!

Now I have finished the legs at the Mosaic socks. I really don't know what I think about them. They are really funny to knit, and not difficult at all, but the result? Hm, I doubt they will be perfect. First of all I thought they became much too wide in the leg, so I have decreased three times instead of one during the way. And with all those picked up stitches they seems to be a bit clumsy. But now I have started with the first heal, and am very excited about the finished result. But I will not give them away as a gift, as I first ment to, I'll keep them by myself.