MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

torsdag 14 januari 2010

För stor eller för liten? / Too big or too small?

Normalt sett använder jag aldrig mössa, det räcker alldeles utmärkt med bara jackans kapuschong. Men de senaste veckorna har jag faktiskt känt mej lite extra frusen om huvudet, och rotade därför fram en mössa som jag i ett anfall av – ja, jag vet inte vad, egentligen – stickade förra vintern. Den är varm och go och har verkligen värmt upp en frusen själ, men det visade sej tyvärr att den var för stor! Inget underligt i och för sej, det är med ca 95 % säkerhet att det jag stickar blir för stort, återstående 5 % blir för smått. Men hur som helst tänkte jag göra en annan mössa, som inte skulle kasa ner över ögonen på mej. Och som ett brev på posten kom så möjligheten att få teststicka en lite annorlunda variant, i moebiusform. Den görs i tjockt garn, 11 m/10 cm, och jag använde dubbelt av Wendy DK.


Normally I never use a hat, it is just fine with just the jacket hood. But the last weeks I actually felt a bit cold on my head and took out one I, by some reason knitted last winter. It is warm and cosy and has really warmed up a frozen soul, but it is unfortunately too big! Nothing strange about that, there is approximately 95% possibility that the items I knit are way too big, the remaining 5% is too small. But anyway, I intended to make another hat that not should fall down over my eyes. And just in the right moment I got the opportunity to test knit one in a bit different shape, as a moebiusform. It is made of thick yarn, 11 sts/10 cm, and I used double threads of Wendy DK.




Först gjorde jag en alldeles rak bit:

First I made a straight piece:





Den snoddes och syddes ihop:

Then folded it and sewn it together:





Och till slut plockades maskor upp utefter kanten och toppen på mössan stickades klart.

And eventually picked up stitches along the edge and the top of the hat was done.





Lätt som en plätt, snabbt och elegant var mössan klar.

Piece of cake, fast and elegant the hat was finished.






Bara ett problem, den blev för liten. I morgon ska jag ha min stora gamla kompis, den här nya får vi väl se vad som händer med.

Only one problem, it became too small. Tomorrow I will use my big old friend again, we'll see what will happen with this new one.






En annan kul grej jag håller på med är en liten babykofta. Gör den helt efter eget huvud och tycker strukturen – lek med lyftade maskor – blir riktigt bra.


Another fun thing I am working on right now is a little baby cardigan. I make it without any pattern and think the structure – a play with slipped stitches - is really nice.

4 kommentarer:

Hanne sa...

Synd att mösasn blev för liten, den var kalasfin! Babykoftan se jättefin ut, är det DROPS nya garn delight? Hur äe den att sticka, funderar nämluigen på ett par strumpor i det garnet man har ännu int ekommit till skott

Carina sa...

Mössan blev jättesöt tyckte jag. Tycker också att mössorna blir för stora eller så har jag för litet huvud, jag vet inte.

Iron Needles sa...

Hi and thanks for the visit! I have learned not to knit a hat for anyone in my family without measurements and testing for gauge. We are a big-headed lot! Recently, I gave 3 hats to charity I knit 2 or 3 years ago. Too small, and they gave us headaches.

By the way, I think do very well with your English!

Sussry sa...

Vad spännande med den lilla koftan och synd på mössan, nya friska tag med den.
Hoppar in hos digoch säger trevlig helg!