MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 19 december 2007

Får jag presentera ... / May I itroduce ...


Dalek!!! Den är nu klar och pryder sin plats på stykbrädan i väntan på vidare transport till den lycklige (?) mottagaren. Den var himla kul fast lite pillig att göra, och jag tycker faktiskt den blev riktigt bra. Men om den är lik originalet eller ej har jag inte en aning om. Fast jo, kanske, jag har fått ett vykort med anordningen på. Den var blank och fin och konformad, denna är kanske mer åt det rundlagda hållet. Ej heller är den blank, men den är faktiskt gjord av mitt finaste Opalgarn. Hoppas nu Ulf tycker det smäller högre med en Dalek än ett par sockar.

Dalek is finished! Now it's just waiting to get to its new owner. It was really fun to do, but it took a while. Just wonder if it's lookalike enough? I have got a postcard with the "real" one, and I must admit this is a bit more rutund and not as shiny as the card. But I have used my very best Opal-yarn! Hope Ulf not had prefered a pair of socks from it!Ulfs kofta är helt klar nu också. Torr som fnöske och knappar isydda. Den drog faktiskt ihop sej något, och om han kan acceptera uppvikta muddar på ärmarna så kanske, kanske finns det hopp om att han kan ha den hemma om det blir kyligt i lilla huset. Fast å andra sidan, skulle det råka bli ens en tillstymmelse till kyla där så undrar jag om inte Helene brassar på i kaminen. Ja, där rök den möjligheten. Men kanske till våren när det är för varmt för jacka och för kallt utan och om de ska in i skogen på en liten promenad? Då kanske den kan passa. Eller om det är ganska kallt och han ska hugga ved och blir för varm med jacka? Väntar med spänning på hur den kommer att ta sej ut. Ju mer jag tänker på honom i detta sammanhang, desto mindre verkar han vara!

OBS! Angående bilden, ärmarna är vikta så det är inte så illa vid axelpartiet som det ser ut!

I've also finished Ulf's cardigan. It's still quite huge, but not such a catastrophy as I thought when it still was wet after the launder. Now I'm waiting with fear to see how it will suit him. The more I think about it, the smaller he seems!

The sleeves looks very odd at the photo, but it's just because I folded them at the shoulders.


Nu ska jag vara jätteredig en stund och sticka färdig Davids första socka, och sen faktiskt återuppta bekantskapen med stackars försummade Chrysopolis.

9 kommentarer:

Tina sa...

Hmmm, ja Dalek är ju minst sagt orginell. Man vet ju inte riktigt hur den ska vara, måste varit svårt att sticka?

Hoppas Ulfs tröja kommer till lite användning iallafall - när du lagt ner så mycket jobb med den! Han får hugga mycket ved helt enkelt :)

Karin K sa...

Vilken jatte fin Dalek! Den kommer Ulf att gilla, och trojan ocksa tror jag sakert. Jag tycker i alla fall att Daleken ser precis ut som orginallet.

eva i halmstad sa...

Han blev så söt, lagom mullig. skönt att de "löser sig " med koftan.
Ha en riktigt skön Jul på dej, jag går in i slut spurten på julningen nu och tror att data tiden minskar drastidkt nu, lika bra att hälsa God Jul redan om du inte hör av mej senare.
Och Gott slut också.
Eva

Ulricha sa...

Vad produktiv du är!

Jag tycker Dalek ser helt fantastisk ut! Den kommer säker att uppskattas.

Hoppas att tröjan passar... (håller tummarna)för den ser så fin ut.

Ha det bra.

Ulf sa...

Daleken ser helt fantastisk ut! Ska bli väldigt kul att se på nära håll.

Jag kan inte se att det är något fel på koftan, tycker den ser helt ut som koftor ska. Den blir säkert alldeles utmärkt att hugga ved/sitta-och-inte-frysa i.

Sussry sa...

Dalek är jättegullig!
Skönt att tröjan ordnade sig.
Ha en trevlig helg!

Boel sa...

Cool tycker jag din Dalek är. En bedrift att sticka en sådan märklig grej dessutom.
Jag håller också tummen för att koftan passar!
Kram

Ulricha sa...

God jul och gott nytt år!

Husfrun sa...

Vad ska man ha en Dalek till? Jag har aldrig sett en sådan sak tidigare.Väldigt nyfiken på vad det är.