MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 16 december 2007

Juldekorationer / Christmas decorations


I fredags fick jag ett jättefint, broderat julkort från Tomten i Halmstad! Se så härligt det är! Visst blir man glad för en sådan hälsning? Tusen tack kära tomten!

Last Friday I got an embroidered christmascard from Santa Claus in Halmstad. Isn't it wonderful?
Och i går fick vi nästa tillskott till våra juldekorationer, en fantastisk julgrupp från vännerna Soile och Kauko. De tyckte säkert vi behövde något julaktigt. Och då blev jag så till den milda grad inspirerad, så jag plockade fram adventsstakarna. Inte dåligt, det är ju faktiskt över en vecka kvar till jul. Men nu är jag klar med julförberedelserna, så skönt!

Yesterday we also got a christmasflower from our dear friends Soile and Kauko. It's marvelous, and I got so inspired of it that I took up the Christmas candles. Now I'm finished with the Christmas decorations!

Ja, det var det trevliga. Därutöver är det nattsvart förtvivlan. Jag är nu klar med Ulfs kofta, och det är ju kul i och för sig, men efter tvätt enligt konstens alla regler och instruktioner från Drops så har den töjt sej till oigenkännlighet! Den är enorm, tror hela släkten kan ha den samtidigt! Just nu ligger den så hoptryckt det någonsin går för torkning, men det ser inte bra ut. Vad i hela världen ska jag ta mej till med eländet? Hoppet står till att den drar ihop sej något när den torkar, men ärligt talat ser det mörkt ut. Kan man repa upp ärmar nerifrån? Har lite svårt att tro på att det kan fungera med nöjaktigt resultat. Varför ska det vara en sån stor grej som det går åt skogen med? Snyft ... :-( Den såg riktigt bra ut när Jan provade den före tvätt.

That was the nice part. But besides that, it's night-black despair. I've just finished the cardigan for Ulf, very nice so far, but after washing it up, following the instructions by the letter, it got huge! Right now it's laying to dry, "anti-blocked" as much as possible. But I doubt it will be enough. Oh dear, what shall I do with it? Why does it has to be such a big project that goes wrong? It looked quite well when Jan tryed it before washing. Sob ... :-(

4 kommentarer:

Tina sa...

Nej vad tråkigt! det är ju det värsta som finns. Det går inte att försöka filta den lite lite i maskinen? Annars har jag hört att det går att repa upp nerifrån och sticka på, jag har inte provat själv dock. Hoppas verkligen att du hittar en lösning efter allt ditt jobb!

Ulricha sa...

Fint julkort!

Och ibland behöver man inte drunkna i pynt. Lite kan bli effektfullt och smakfullt!

Vad tråkigt med tröjan. :-( Vad var det för garn?

Ha det bra (trorts tröjbesvären)...

Sussry sa...

Nej, vad typiskt! hoppas verkligen att den reder upp sig.

fint kort. Måste vara snälla tomtar i Halmstad :-) .

Nina BF sa...

Hej! Jag måste säga att det var perfekta önskningar!!

Lycka till med koftan! Kan du inte i värsta fall sy om den på maskin? Det är så tråkigt att repa upp och sticka om.