MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

tisdag 26 februari 2008

Svårstartad / Hard to start


Nu har mönstret till mars månads sockar släppts i Sticka Mera's sockklubb. Oj, det var en utmaning som heter duga! Dels att det var två mönster att välja på, bara det! Och den verkliga utmaningen är Drops sockor med dominorutor. Dem har jag kikat på några gånger, men inte vågat mej på. De verkade vara ett antal snäppar över min förmåga. Men nu när de kom som marssockar så kunde jag bara inte låta bli att ge mej på dem. Men svårstartade var de. Gjorde första rutraden och insåg att de snarare skulle bli lagom runt ett lår än runt en vad. Alltså rev jag upp det och började om igen. Denna gången i minsta storleken, till skillnad från första försök, har nämligen tänkt att de skulle bli en mellanstorlek av dem, om det vill sig väl. Dessutom stickade jag med en elastisk tråd, för att få lite mer spänst i dem. Tycker det verkar lite lurigt att få dem att sitta uppe utan någon form av resår. Jag tänker dessutom göra dem lite kortare i benet än vad mönstret föreslår, så jag gör "avsmalningen" redan på andra raden i stället för på fjärde. Det som i och för sig är en olägenhet med detta mönstret, att man måste bryta garnet efter varje ruta, för dock med sej det goda att jag kan göra båda sockarna paralellt, trots endast ett nysta garn. Dessutom har jag ett reservgarn för tårna, om det visar sej att detta enda nysta inte räcker, och då får jag ju båda likadana! Lysande, va? Fast skam vet om det verkligen kan bli något av det här trasslet. Har i min optimism tänkt ge bort dem, men om de visar sej bli för knasiga behåller jag dem själv - för eventuell lagrig i runda arkivet - och ger bort aprilsockarna istället, eller kanske rent av mars månads andra alternativ, Tropicana?

The pattern for the socks of Marsh is now released at Sticka Mera. It's really an challenge, Drops Mosaic socks. I have never done anything like that before, and the first try I had to frog. It became too wide, so now I'll do them in the smallest size and use elastic thread for the first row of squares.
Länge sen är det jag skrev något här, men jag har inte legat på latsidan när det gäller stickning.T ex har jag snart gjort klart en väst till Karin i ett ljuvligt garn från Rowan, Yorkshire Tweed. Jag har två och ett halft hg och trodde det skulle kunna bli rätt lagom, men med hela bakstycket klart och endast från ärmhålet och upp på framstycket kvar har jag ännu inte gjort slut på det första hektot! Helt otroligt vad drygt det är, undrar vad jag ska göra med resten? Kanske en till i en storlek mindre? Utgår nämligen ifrån att jag, min vana trogen får den här för stor.

It's quite a long time since I wrote anything here, but I have been knitting! For instance I have almost finished a vest for Karin in a lovely yarn from Rowan, Yorkshire Tweed. I had 2½ hg of it and thought it could be just about enough. But with the back finished and just from the armholes and up left at the front, I havn't used as much as a hg yet! Wonder what to do with the rest? May be one more, i a smaller size? I suppose this one is too big, as almost everything I do :-)!Fast inte riktigt allt blir för stort. Har just fått veta att den blå tröjan jag efter lång tid fick klar till Madelene - hon hade fått vänta tills de tre småsyskonen hade fått sina grejer - visade sev vara just för litet! Inte kul alls, stackars lilla Madde. Men jag känner inte alls för någon ny tjock tröja, det är ju nästan vår! Därför har jag i stället börjat på en sommarjumper i bomull, efter ett gammalt mönster från Jacobsdal. Hoppas den blir lagom stor.

But not everything is too big. The blue sweater I did for Madelene turned out to be too small. What a pitty, Madelene who had had to wait for all her three younger sisters and brothers had their sweaters before she eventually got this! So now I have to do something else for her, but this time it will be a summertop i cotton. Hope this one will fits her!

Har ni sett att Bortaboijn utmanar på en VM-stickning 7 - 9 mars? Hur mycket hinner man på en helg? Det låter som en kul utmaning. Men det får inte vara vad som helst, det ska kunna relateras på något sätt till siffrorna 7,68, ett rekord av något slag. Oj, förlåt, så lättvindligt får man nog inte uttrycka sej om rekord, men mitt VM-deltagande består i att sitta i min stol och sticka, och så tar Jan hand om själva idrottandet.

3 kommentarer:

Nettan sa...

Jag har åxå gett mig på dessa sockor. Har kommit till tredje raden av rutor och det går bra. Fast det tar LÅÅÅÅNG tid att sticka. Annars brukar man ju sticka ett par strumpor på ett par dar dessa tar nog snarare ett par veckor. Kanske lagom till aprilmönstret kommer. Hehe

Ida sa...

Jag har också tänkt mig dominosockorna. Men jag har nackspärr och vågar inte ge mig på en ny trasslig stickning. Nej, inte någon annan heller, har inte stickat på 3 dagar!!
Jag får väl läsa bloggar och ta del av andras erfarenheter så länge.

iris-julimond sa...

oh, i have seen the drops mosaic socks and i didn't decide yet to start them. Is it so difficult? oh...they look so nice.

hugs

Iris