MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

fredag 8 februari 2008

Tofflor i parti och minut

Klart! Snabbt och elegant, ja i alla fall snabbt, har nu ytterligare ett antal tofflor färdigställts.
De allar första jag gjorde var inte kul, begrep aldrig vad de menade i mönstret utan gjorde som jag tyckte. De som designern kallade häl blev i min version tå och vise versa. Hm, men slutprodukten blev helt ok. Andra paret var lätt att följa mönstret för, men tycker de blev för vida. Alltså köpte jag ytterligare ett mönster, denna gången ett litet häfte "Filtede tasker, Tillbehör no 4" från Hjertegarn med svensk översättning av Kinna Textil. De var inte så stolliga. Gjorde ett vuxenpar och ett par som skulle passa 1-2 år. De blir nog bra så småningom, men nu ser de rysligt stora ut för Alex, nästan ett år. Skulle väl kunna köra dem en vända till i maskinen, men tror att de då skulle bli för stabbiga. Bättre att låta honom växa i dem.
Så nu finns fyra par att välja bland för Karin, David och söte, goe lille Alex, som kommer hit på söndag. Därav brådskan, ville ha dem färdiga att tas i bruk när de kommer hit.

Ja, det var det, det. Nu kan jag i lugn och ro återgå till februarisockarna. Börjar närma mej slutet på den första av det andra paret, sen återstår en av vardera. Men det borde jag väl klara av? Vill gärna vara klar med båda paren innan mars månads mönster avslöjas. Funderar på om jag skulle ge mej på att prova Magic Loop då, fast jag börjar nog i så fall med bara en. Det vore väl smart att lära mej tekniken med rundstickan först innan jag komplicerar det med två på en gång?

Fast undrar i mitt stilla sinne när jag ska få Chrysopolissjalen färdig? Till nästa jul? När jag behöver en paus från strumpstickningen har jag ju Baby Surprise Jacket till Alex som pockar på uppmärksamhet.

Men kära hjärtanes, egentligen har jag inte tid att sticka alls nu. Skulle behöva städa och göra fint inför stundande finfrämmat. Fast de kanske inte märker om det är lite uppställt? Bäddsoffan är i alla fall framgrävd och spjälsängen framplockad.

I morgon är det lokal vinkunskapstävling, uttag inför regional dito. Den måste vi ju bara vara med på. Trots att jag totalt saknar tävlingsinstikt tycker jag det är himla kul, och skulle det råka sej så att jag går vidare så blir det lika kul en gång till :-)!

10 kommentarer:

Nina BF sa...

Vilken rolig toffelparad! Åh härligt med alla färger!

Ulricha sa...

Vad fina alla färdiga tofflor ser ut! Säker varma och sköna också.

Om du bjuder gästerna på vin, så kanske de inte märker röran :-)

Ha en trevlig helg.

Ann-Louise sa...

Lycka Till på tävlingen! Ska hålla tummarna!
Du som tovar mycket.. Hur mycket "förstor" ska man göra grejerna? Jag skulle vilja testa att göra en väska till laptopen. Har aldrig tovat, så det skulle vara kul att prova.
Fina tofflor du gjort! Gästerna kommer bli glada!
Ha en bra helg!
Kram Pärlmudden

Agneta sa...

Vilka häftiga färger det blev på dem. Snygga

Sussry sa...

Åh, vad tofflorna ser härliga ut!
Måste nog vara varma också.

Sätt dig och sticka, tror nog att gästerna står ut med lite bök.

Många kramar och trevlig helg!

Eva i Halmstad sa...

Så fina tofflorna blev av maskinen.
Njut och må väl, nu när alex kommer, bry dej inte om att städa, de blir rörigt igen.
Eva.

Strumpstickan sa...

Hej Lena, var får man tag i fötterna som du har i vit frigolit? det var ju jättefiffigt!

Pia sa...

Jösses, vilken produktion! De blir jättefina!

Boel sa...

Härliga tofflor. Så välkomnande det måste kännas för barn och barnbarn att få ett par tofflor att stoppa fötterna i när de kommer. Tror att de kommer att ha annat att tänka på än hur städat du har det.
Hoppas ni får det riktigt trevligt!

DOCKMAMMAN sa...

Hej!
Jag undrar om du är intresserad av samla strumpklubben strumpor på ett och samma ställe på Dockmammans stickcafé.
Man behöver inte vara medlem för att få ladda upp sina bilder,tänkte att det kunde vara roligt att samla dom på så samma ställe så man fick en lättae överblick på alla strumpor.

Du går bara in här http://dockmammansstickcafe.zoomin.se/galleri.html och letar upp var och ens månads galleri...

Mvh
Dockmamman