MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

onsdag 20 februari 2008

Hemlispaket, Februarisockar och BSJ

Oj, mycket är det nu! Men jag tror jag börjar med det roligaste. Jag fick ett sånt fantastiskt paket från min hemliga vän idag. Helt otroligt, en bok som jag länge gått och värkt på, Knitting without tears av Elizabeth Zimmermann. En ren guldgruva! Och inte nog med det, nej inte på långa vägar. Tre härliga nystan tunt ullgarn i jätteläckra färger, koksgrå, plommonlila och blåmelerat. Och sist men inte minst, ett par dominostickor - tror jag de kallas. Korta - bara 19 cm - raka stickor i något för mej okänt träslag. Så lysande, nu behöver jag inte använda strumpstickor när rundstickan är för lång, som den ju trots allt är i vissa situationer. Ska bli väldigt spännande att prova dem. Tusen och åter tusen tack, kära söta rara hemliga vän. Nog är du från Göteborgstrakten? Vem annars skriver "ha en go dag"???



Today I got a marvelous gift from my Secret Pal. A book that I for a long time wanted to get, Knitting without tears av Elizabeth Zimmermann. It's really great! Then I also got three skeins of thin wool in gray, plum and bluish, and a pair of short needles, just 19 cm. Isn't she marvelous, my dear secret friend?



Nu är mina Februarisockar klara, båda paren. De "riktiga" är väl trots allt finast, men jag tycker de oriktiga är mer "manliga", så det blev helt perfekt med varsitt par till Karin och David. Karin hann få med sej sina hem, och Davids åker iväg med posten idag.



Tycker det är ett väldigt kul mönster, och trots att jag nu gjort tre par av det är jag inte främmad för att göra fler nån gång i framtiden. Men det lär inte bli i år, ser med spänd förväntan fram mot mars månads sockar. Hoppas bara att det inte blir Jaywalker. Det har jag gjort två par av rätt nyligen, så det skulle inte vara så kul. Vill göra något helt nytt nu.

Now the February socks are finished, both the real one - the green ones - and the pair that I started with in a wrong way. But I liked them anyhow, so I finished them as they were.

Ja, så har jag också gjort klart Baby Surprise Jacket till Alex. Använde ett medeltjockt garn, Wendy DK 22 m/10 cm, och det ser ut som om det skulle kunna passa rätt bra nu eller i alla fall snart. För att pigga upp det lite stickade jag på en mudd på ärmarna och satte på en liten krage. Tycker den ser lite mer färdig ut på det sättet. Hittade idén hos KnitWiki.



Now I've also finished the Baby Surprise Jacket for Alex. I used Wendy Dk, 22 st/10cm, and think it will fit now or at least quite soon. I added a collar as well as blouson sleeves to make it a bit different from the other ones I've done earlier, and think it looks better in this way. I found the idea at KnitWiki.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken Jatte fin kofta! den kommer han att jatte gilla. Och vad fin han kommer att bli, fast det ar han annars ocksa. kram, Karin

Anonym sa...

Åhh, vilken fin kofta, och strumpor! Har hela familjen sockor med falska flätor?

Jättehärligt Hemlispaket! Jag tror att dessa stickor (känner igen "knoppen") är gjorda av bok.

Ha det bra.

Anonym sa...

Gott, gottigottgott:) Kul att du gillade paketet, hälsar din hemliga Hemlis!

Anonym sa...

P.S Dominostickorna är köpta på 2Knit i Göteborg, men kommer från Sländan i Lund, och är i bokträ och polerade med bivax. Sköna att ha i händerna och spetsiga och fina att sticka tunna garner med. De finns i stl 2½ - 20, både i parstickor, strumpstickor och dominostickor.

http://www.slandanilund.com/

http://www.2knit.se/

Hemlisen...

Anonym sa...

Hej. Välkommen till utmaningen :-)
Tack...:-) jo, det är kul att leka med Photoshop

Hemskapat sa...

Hej!
Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
För mer info besök www.stickkurs.se


Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

Varmt välkommen önskar
Agneta Byers
&
Marie-Louise Ullman