MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 20 april 2008

Drunknar i spam

För ett gott slag sen tröttnade jag på min Spray e-post och bytte till Gmail. Lysande byte, faktiskt. Men den gamla adressen har legat kvar ett slag för gamla kontakters skull. Det var en variant av Spray som jag har betalat en hacka för, för att slippa annonser och liknande. Nu har jag sagt upp denna, och då återupplivades per automatik den ursprungliga gratisversionen jag hade ett litet tag i tidernas begynnelse. Gick in där för några timmar sen för att kolla om det var nåt av intresse. Var nåt, var det, men knappast av något intresse. Däremot håller det på att ösa, ja fullständigt forsa in spam. Hittills har jag raderat över 2 000 st! Radera går skapligt snabbt, men för att blockera måste jag markera vart och ett och det har jag bara inte orkat med fullt ut. Är det sånt som lagrats under de två - tre år som den här gratisversionen legat i dvala??? Får nog snabbt som ögat försöka räkna ut om det är något viktigt som ännu inte blivit omdirigerat till Gmail-adressen så att jag sen kan avsluta hela bekantskapen med Spray. Det här är ju så sanslöst så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det.I går hade vi gäster här, så då blev det faktiskt inte en enda maska stickad, men i dag har jag - mellan spamrensningarna - kommit en bit ytterligare på en liten kofta jag håller på med till kompisen Soiles barnbarn Linnea. Hade jag varit lite smartare hade jag gjort den en storlek större, den verkar lite liten faktiskt, men å andra sidan brukar ju allt jag gör bli för stort så det är kanske ingen överhängande fara. Det är ett riktigt kul mönster, med förkortade varv för att forma halsen, och sen stickas allt i ett stycke. Nu går det för högtryck uppe i huvudknoppen, undrar om man inte skulle kunna använda samma princip för att göra en v-ringad tröja? Våran Alex ('s mamma) vill inte ha koftor, bara tröjor, så när som på Cardigan for Merry som väckt stor förtjusning och som snart ska påbörjas. Men en bomullströja skulle gullgrisen nog behöva inför kyliga sommardagar, och då skulle det vara väldigt kul att se om min teori håller. Får klura lite till på proportionerna för själva ringningen.

Now I'm on with a cardigan for my friend Soile's granddaughter Linnea. It's a very nice pattern with short rows to form the neck. Now I'm thinking about the possibility to use that idea for a v-neck sweater for Alex. He('s mother) don't want any cardigans, except for Cardigan for Merry. I have to think a bit more about it, how to form the neck, but I think he really needs a cotton-sweater for the chillier summerdays, and really longs for trying this idea.

7 kommentarer:

Charlotte sa...

Jag får en massa spam på min gamla e-postadress, vet inte ens om den går att ta bort. Men så många som 2000 det har det tack och lov inte ramlat in här.
Det var en fin kofta du stickar, men är det inte svårt att sticka allt i ett? Undrar hur det skulle bli när man som jag stickar åt "fel" håll, jag är vänsterhänt. Jag sitter och klurar på nästa par strumpor för jag tappade lusten för att sticka i opal så det garnet får vänta. Ha en underbar dag!

Sussry sa...

Jobbigt med en massa spam. Det verkar gå i skov, ibland kommer inget spam och sedan hu mycket som helst. Kan förstå att det blivit 2000 för dig, även om det låter skrämmande.

Koftan ser skön ut. Lyckligt litet barn som får den.

Tina sa...

Vad lustigt, jag vill helst bara använda koftor (men sticka tröjor) Smaken är olika. Men en bomullskofta ska han väl ha så klart! Ser väldigt mysig ut, hoppas du klurar ut hur du ska göra.

Eva i Halmstad sa...

Trist med spamen, och söt kofta.
Må så gott på dej.
Eva.

Boel sa...

Såfin din kofta blir! Visst är mönstret kul att sticka efter? ska bli spännande och se hur det blir med en v-ringad tröja efter samma mönster. Jag tror att det kommer att funka!

Må så gott!
Boel

PS Charlotte - koftan fungerar för oss vänsterhänta, det enda är att man får tänka på vilken sida man vill ha knappar respektive knapphål och så blir det tvärtom vid ärmen men för mig gav det sig automatiskt. Lycka till!

Ulricha sa...

Vad fin den blir koftan. Har du kommit till ringningen?

Anna sa...

Den där barnkoftan är genialisk! Alltid lika fin.
Undrar lite över de där procentmätarna du har på din sida, hur får du till dem? De är ju så avundsvärda...jag vill också ha!