MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 17 maj 2008

Upp och ner / Up and down

Det har varit dåligt med stickaktiviteter de sista dagarna. Har knappt hunnit läsa några bloggar, ens. Rörigt var ordet, sa Bull.

Min stackars Jan har fått nåt vajsing med ena knät. Det har svullnat och varit till allmänt besvär sen i tisdags. I onsdags kunde han knappt ta sej över golvet, och ringde vårdcentralen, dit han fick komma på eftermiddagen. Väl där var det bara att konstatera att det var ortopeden på Uddevalla lasarett som gällde. Eftersom han knappt kunde förflytta sej för egen maskin körde jag honom. Tack och lov så var jag ledig den dan. Att sitta på en akutmottagning är ingen höjdare, vare sej man är frisk eller sjuk. Fast det underlättar förståss om man är frisk, kan i alla fall gå omkring lite. Från halv fem till elva satt vi där. Då hade vi inte ätit något sen varsin smörgås vid lunchtid, så vi var tämligen matta, bortsett från att Jan hade så ont att han var färdig att gå i bitar. Fast jag fick i alla fall lite stickat på en nypåbörjad tröja till Jan i Ida-Lin, en härlig blandning av bomull och lin. Dryg kommer den att vara, kom ungefär en dm på dessa timmar. När Jan väl fick träffa doktorn, som visade sej vara en kär munskänkskompis, så blev det raskt konstaterat att det var inläggning som gällde. Och där är han fortfarande. Vad som felar gäckar expertisen, många olika teorier har det varit, får se om de kommer på nåt nytt idag.

Så märkligt det är att vara själv dag ut och dag in! Ingen sätter på tv:n, och mat är det ingen som hittar på. Ja, det där med tv:n skulle jag väl i princip kunna fixa själv, vet var fjärrkontrollen ligger, men det är så knöligt med alla de där kanalerna så jag struntar i det. Lyssnar på en ljudbok i stället. Nyheterna läser jag på Internet och vädret kollar jag av i levande livet. Vad maten anbelangar går det utmärkt med äggröra och sardin på burk, och förresten så finns det nog några portionsförpackningar av skiftande slag i frysen.Har naturligtvis varit en sväng till honom på kvällarna, och sen efter äggröran har jag stickat en del, trots allt. Bomullströjan till Alex växer, ja den växer nåt så ohejdat att det vill till att våran lille klimp ska hinna ifatt den. Kanske nästa vår? Jag har utgått från ett top-down mönster ur en bok som heter Kids to Grown-Ups Seamless Sweaters, en lysande publikation men är lite osäker på deras storleksmått.

It hasn't been much of knitting lately. I have hardly had time to even read any blogs, everything has been a bit upside down. My poor husband Jan has got something with his knee, and can hardly use it at all. Last Wednesday he went to the doctor for it, and there they said he had to go to the hospital. He is still there, and they havn't managed to find out what's wrong with it. But it is hugh and hard and painful, so he has to stay there till they know what to do with it. I spend the evenings there with him, and the knitting has to wait till I'm back home. But some has been done, the sweater for Alex is slowly growing. It seems to be hugh, may be he can use it next spring? I use a pattern from Kids to Grown-Ups Seamless Sweaters, it's a great book but I'm not quite sure about the sizes.Ja, tänka sej apropå stickat till Alex, nu har jag blivit vid Silja-garnet som jag så ihärdigt försökt få från vår tråk-LYS! Men jag ska inte börja på den riktigt än, pågående tröja ska göras färdig först, och kanske rent av ytterligare en, fast lite mindre, bomullströja. Det kom ett garn från Rowan med posten häromdagen. Jag har tecknat en prenumeration på deras magasin, och då ingick det som nån sorts bonus. Trodde faktiskt bara det var Allt om Mat och dylika som körde med sånt. Men det var trevligt! Två hg All Seasons Cotton, i en härlig roströd färg.

I think I will do another one when this is finished, and try to get it a bit smaller. I have subscribed for Rowan Magazine, and then I got four balls of All Seasons Cotton that I intend to use.

Karins kofta växer också lite grann. Upp till ärmhålen är den klar och hälften av första ärmen. Hoppas verkligen den blir bra, för färgerna är så härliga och kvalitén likaså.

The sweater for Karin is also slowly growing. I have done the body up to the armholes and half of the first sleev. I really hope it will turns out well, because I really love the colours and the yarn.

4 kommentarer:

Sussry sa...

Skönt att du mår bra, men stackars, stackars Jan! Vad är det han råkat ut för. Hoppas han blir fort bra!!!
MAssor med kramar till er båda!

Eva i Halmstad sa...

Hej
Så skönt att gubben kommit till sjukhuset, hoppas dom hittar felet snabbt.
Må så gott på dej.
Eva

Carina sa...

Hej Lena!
Du brukar alltid komma med glada tillrop till mig. Nu får jag försöka skicka några till dig. Tycker inte alls om att leva ensam. Och är det för att ens livskamrat är sjuk så blir det ju ännu värre. När jag är ensam så är maten ett av mina största problem. Mat smakar inte alls gott när man ska sitta och äta ensam. Håller tummarna för både dig och gubben din. Hoppas första dom fattar vad som felas honom och sedan att dom fixar det snabbt.
Sköt om dig.
Kramisar Carina

Boel sa...

Stackars maken, tur i oturen att ni träffade en trevlig läkare. Låter skönt att skippa tv:n men trist att äta ensammen. Jag håller en tumme för att de snart hittar felet på makens knä!

Kram
Boel