MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 11 maj 2008

Svårt fall av Startitis / Hard case of Startitis

Här händer det grejer på stickfronten! I alla fall har en hel del startats upp och kommit mer eller mindre långt.

Have started up a lot the last days.Längst kommet är koftan Tempest till Karin. Den började jag med i torsdags, och den är helt underbar att sticka! Garnet Jitterbug (från Garnkorgen) är ljuvligt i kvaliten, och färgerna ... ja, det sjunger om dem! Tycker jag, i alla fall. Smaken är som bekant olika, nu hoppas jag bara Karin ska gilla dem också. Den är förvånanasvärt snabbstickad, och är alldeles strax uppe vid ärmhålen. Enligt mönstret skulle den stickas i ett oändligt antal delar, ja, i alla fall fem, men det vägrar jag att accepterar, så jag kör glatt runt fram- och bakstycke samtidigt. Än så länge är det absolut inget problem, men det kanske kan bli lite klurigt när ärmarna är färdiga att ansluta. Det är nämligen ingen raglan, utan nåt det och vanlig isydd ärm. Tror jag har räknat ut hur jag ska göra, och inväntar spänt sanningens minut.

Last Thursday I began with Template for Karin. I'm doing it in Jitterbug, and it is an absolutely marvelous yarn, and the colours are just ... perfect! Well, at least I think so, hope Karin will do the same. It's surprisingly fast done, I'm almost at the armholes. But I do it in one piece, instead of five as the pattern sad. I refuse to accept a lot of unnecesserily sewing at the end!I fredags tyckte jag det var dags för ytterligare något nytt, och då blev det en liten tröja i Tilda till Alex. Den väckte viss förfäran hos Jan, för att uttrycka sej milt. En sån färg kunde väl det stackars lille oskyldige, värnlösa barnet inte ha! Nåt så fasansfullt (omanligt) hade han faktiskt aldrig sett! Fast jag tycker färgen är fin och glad, och vem är det egentligen som bestämmer över stickor och garn här? Till saken hör att det faktiskt inte är många dar sen - det var nog när jag höll på med den grågröna mössa - som Jan undrade varför det stackars barnet bara fick så rysligt dystra och tråkiga färger. Men vad som skulle vara lämpligt har jag inte fått veta.

Last Friday it was time for another new project to be born, a sweater for Alex in Tilda, a soft yarn in cotton/acrylic. But my dear husband Jan was terrified, how could I do something so horrible (unmanly) for the poor, innocent child? But I think the colour is cheerfull, I'm sure Alex think the same, and it's me who is in comand over the needles and the yarn!För ett par veckor sen började jag så smått med en kofta till Jan, men den har nu lagts på is. Han kom på att han hellre skulle vilja ha en bomullströja, och det förslaget hejade jag glatt på. Det är inget kul att sticka i ull när det är så varmt som det varit den sista tiden. Men den har inte kommit längre än till en provlapp. Det är ett garn som jag haft liggande länge, en blandning av bomull och lin. Kanske inte så rasans glad i färgen, men den är behaglig.

A couple of weeks ago I started with a cardigan for Jan, but now he said he rather want a sweater in cotton. I thought it was a wonderful idea, it's much nicer to knit when it is as warm as it has been lately. But so far it just has been a swatch.

Och så till slut, Slow Bee mysteriesjal. Första ledtråden kom idag, och jag har faktiskt börjat, har gjort de fyra första varven som ska vara rätstickade. Knappast något att ta en bild på än, med andra ord. Men det där med Slow Bee vet jag inte, den verkar inte särskilt slow. Men jag kommer att ta den i min egen takt, har absolut ingen brådska. Till den använder jag Teetees Elegance, och det ska visst gå år nästan 3.000 meter. Låter som ett tämligen drygt projekt.

And last but not least, today the first clue of Slow Bee Mystery Shawl was reliesed. I have started with it, but just the first four rows of garter stitches, so it isn't much to take any photo of. But Slow Bee, I really daubt it will be slow. But never mind, I'll do it in my own speed, have no hurry at all. I use Teetee's Elegance, and it is supposed to be almost 3.000 m for the shawl. Seems to me as it will be quite big!

6 kommentarer:

Maria sa...

Vad glad jag är att du är nöjd med garnvalet! Skönt att vi hittade något passande efter alla kombinationer vi provade.
Lycka till med resen av koftan och hoppas att dottern kommer att älska den.
Kram! /Maria

iris-julimond sa...

So much started, it seems like my woolbasket....i think, i have 6 projects and a lot of plans and ideas.
I wish you a sunny day.

Iris

Ulricha sa...

Vilka härliga och fina projekt du har på gång. Jag tycker att färgen på Alex's kofta är fin!

Jag har inte börjat med Slow Bee, jag väntar på pärlor. 3000 nästan... och många meter garn, vi får väl se hur stor denkommer att bli :-) Vad har du för storlek på stickorna?

Tina sa...

Det var det värsta jag har hört! Skulle inte pojkar kunna ha orange? Vad blir det då kvar för dom att ha? Blått, svart och brunt, och kanske till nöds lite grönt? Tur att Alex har en betydligt mer vidsynnt mormor!!

Hälsar Tina
som ska sticka en somrig fin gul/orange/grön randig tröja till Noor.

Sussry sa...

Färgen på Alex tröja är ju urhäftig!!!
Visst är det lättare att börja på nya saker än att försöka göra dem färdiga?
Massor med kramar!

Linda sa...

Så mycket fint du har börjat med! Jag har precis börjat sticka i Jitterbug för första gången och jag älskar det! Koftan ser ut att bli kalasfin!

Och jag vet hur det är att börja med nya saker.. Jag bara börjar och börjar :-).