MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 17 september 2008

Teststickning / Test knitting


Jag har visst inte varit tillräckligt tydlig när jag skrivit om mitt teststickande, för jag har fått en del undringar i kommentarerna. Först och främst, det är inte jag som är designern. Att hitta på något nytt och unikt skulle jag aldrig klara av, är alldeles för fantasilös för det. Dessutom skulle jag få noja om jag skulle börja räkna ut olika storlekar. Nej, det är nog lugnast att följa vad andra hittat på, och göra förändringar efter eget huvud när andan faller på.

Hur som helst, det är Jaquelyn Landry som är den begåvade designern som jag teststickar åt. Himla kul är det, och då ska jag lusläsa mönstret och efterhand tala om ifall jag hittar några oklarheter i texten eller felskrivningar eller rent av felräkningar. Under resans gång blir det en hel del mail fram och tillbaka, och i slutändan skall hon förhoppningsvis ha ett mönster som är begripligt även utanför hennes huvud. Det är ju så lätt att missa att skriva något när man så väl vet vad man egentligen menar.

Denna gången är det som jag nog tidigare sagt en jacka i mohair – Pichenette använder jag – med en spetskant runt luva, kanterna på framstycket och vid ärmslutet. Tror faktiskt den kan bli ganska gosig, fast om jag inte skulle ha följt mönstret slaviskt hade jag nog inte gjort de trumpetärmar som det nu är. Fast jag kommer inte att fästa trådarna, så om inte Helene gillar dem kan jag förhoppningsvis repa upp och göra om dem. Det är nämligen så vist inrättat att hela härligheten är stickad uppifrån och ner, och om inte garnet sätter sej alltför mycket på tvären bör det inte vara några problem att få till ett annat stuk på dem. Fast mohair är ju inte det man repar upp så där utan vidare, så eventuellt får saxen komma till hjälp. Men det ska nog lösa sej på ett eller annat sätt.

Mönstret kommer att finnas i vinternumret av Knotion. I höstnumret finns hennes Terra, som jag tyvärr inte gjort ännu. Någon annan teststickade den. Men jag tycker den verkar härlig, så förr eller senare ska jag nog ge mej på den också.

I’ve obviously not been clear enough in my explanations about the test knitting I’m doing. I’m not the designer, it’s Jaquelyn Landry. She has done quite a lot of lovely patterns and I’ve test knitted some of them. It means that I really carefully read the pattern and let her know if I find something that is a bit hard to understand in the text or if she has missed something or written the wrong numbers or whatever it can be. It’s really fun and during the way we have a lot of e-mail contact.

The one I’m working on now is a jacket in mohair, and I think it will be lovely. But may be I had chosen a not quite as wide sleeve if it had been my decision.

The pattern will be publiced in the winter issue of Knotion. In the autumn issue she has another lovely pattern, Terra. I’ve not done that one yet, someone else did the test knitting, but I hope to do it soon because I really like it.

6 kommentarer:

Cybèle sa...

Yippee, another online knitting magazine! I love browsing through them all...

Michelle sa...

OHH that yarn looks soft and so pretty!

charlotte sa...

Tänk om jag hade samma tålamod, nej det ska helst gå fort att sticka och inte vara alltför komplicerat. Att sticka på "engelska" har jag inte vågat mig på än, en dag kanske.
Jag är inte frivilligt hemma utan arbetslös sedan många år... svårt när man inte har a-kassa ens att leva på utan bara makens lön. Att hitta jobb där man inte blir utnyttjad som jag blev sist känns som en enda stor bromskloss fast att jag vet att det är en bråkdel av alla arbetsgivare som utnyttjar folk. Fördelen är att jag kan göra som jag vill men ack nu börjar det kännas trist att gå hemma med nästan vuxnabarn och make som jobbar. Hoppas du har en bra dag och sticka lugnt, beundrar ditt tålamod enormt.

Ulricha sa...

Åh, vad spännande med en hemlig teststickning. Den kommer säkert att bli jättefin. En luvjacka i mohair, låter underbart.

Ha en trevlig helg.

Lupie sa...

I think testers are awsome people1 They save all the rest of you from screwups.
Thanks!

Eva i Halmstad sa...

Jag har mailat dej.
Ha en go helg.
Eva.