MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

måndag 29 september 2008

Ett ärligt försök / A decent try

Mycket teststick har det blivit på sistone, och däremellan har det mesta krutet spillts på Ulfs kofta. Men ett varv nu och då har det trots allt blivit på Magic Loop sockarna.

It has been a lot of test knitting lately, and Ulf’s cardigan is growing, may be not exactly fast but sure. But it has also been a row now and then at the Magic Loop socks.Det var väldigt pilligt de första varven, helt enligt vad det stod i boken 2-at-a-time Socks. Och visst blev det lättare efter ett kort tag, men därifrån till att vara kul … Nej, det här är nog ingenting för mej. Vinsten av att få två sockar färdiga samtidigt äts upp många gånger om av att hela härligheten är så mycket drygare. Det här eviga dragandet i stickan tycker jag inte är kul.

It was very fiddling for the first rows, just as it said in the book 2-at-a-time Socks. And it became easier quite soon, but from easier to fun … No, this isn’t anything for me. I think I loos more by drawing in the cable of the needle all the time, than what I will win by getting two socks finished at the same time.Nej, tacka vet jag en uppsättning hederliga, gammalmodiga strumpstickor! Nu ska det kanske kunna bli lite bättre fart på dem, och dessutom kommer jag att ha mycket roligare själv under resans gång.

No, thanks for old fashion dpt needles! Now I think they will grow a bit faster, and I will be much happier during the time!

16 kommentarer:

Lupie sa...

I so agree!!! I have a pair of socks on two circulars for months now and can't finish them for the same reason. Pulling the cables does make it take longer. I also feel the socks come out neater on DPN.
I think I will post about this as well.

Soili sa...

Jag har också testat den där metoden och det var ingen höjdare.Näää....upplevde att jag inte gjorde annat än drog i stickan hela tiden.Jag stickar nog för snabbt...kanske.

Marianne sa...

Jag gillar att sticka med magic loop metoden men bara en socka åt gången, tycker det är bökigt att göra båda samtidigt.

Boel sa...

Så bra att du testat och säger att det är trist för då känner jag att jag inte ens behöver prova. Jag har alltid tycktt att det verkar krångligt.

Garnet ser jäätefint ut!

må så gott!
Boel

Anonym sa...

Jag kan inte tänka mig att sticka annat än magic loop båda på en o samma gång,,, men jag tycker att det ser ut som om du har väldigt långa vajrar... det blir bara jobbigt om de är för långa.

Vi kan gäran träffas en lunch om du vill titta :o)
/Christina

Carina sa...

Jag testade igår kväll men då bara med en socka. Men jag repade upp och plockade fram mina gamla strumpstickor. Men det sägs att det ska vara enklare med tunna stickor och jag hade just till de här sockorna nr 4. Får väl testa igen och då med tunna stickor.

Kram Carina

Zel, The Grimm Witch sa...

I'm happy to hear you say this because it just seems so impossible! I think it ruins the circulars...bends them. And I agree with my mom, Lupie, that they come out neater the old fashioned way. I do love the color though!!!

charlotte sa...

Va kan man sticka båda sockorna på en gång???? Låter komplicerat tycke jag. Vet inte ens om jag skulle våga prova, funkar säkert inte när man som jag stickar från "fel" håll.
Lycka till med dina! Här har hösten kommit i stora staden, regn och grått.

Tina sa...

Jag har heller aldrig provat, vare sig magic loop, eller att sticka båda samtidigt. Antar att jag inte ska avfärda det innan jag testat, men nog tycker jag det verkar lite krånligt.

Att sticka en socka från tårna uppåt verkar däremot riktigt bra - DET vill jag lära mig någon gång.

Megan sa...

I like magic loop a lot for heavier weight yarn, but for fingering weight I usually stick to dpns. I also have trouble joining for knitting in the round nicely with magic loop.

Ammis sa...

Inte visste jag att man kan sticka två åt gången. Hade varit smidigt, andra sockan är bra seg att komma igenom. Men om du som erfaren tycker att det är krångligt och trist så ska jag nog hålla mig till vanliga strumpstickor.
Ha de gôtt.

Emmas dagar sa...

Jo, jag har ju provat zoonterapi! Underbart! Jag ska bara hitta någon i närheten, helst inte 4 mil bort...

Vad bra att läsa att du inte är så förtjust i magic loop. Jag tror jag stryker det från min "att prova på lista" nu. ;-)

teresa sa...

Intressant att läsa! Min stickkompis försökte övertala mig att testa enl. just den boken igår, men nu vet jag just inte... Och vad ska man göra med alla fina strumpstickordå? Fast, om man som jag alltid lyckas sticka 2:an för liten så kanske man ändå måste testa...?

lizzzknits sa...

I like Magic Loop, but only for one sock at a time. With doublepoints my needles were always dropping out. They will be lovely socks.

Min tråd sa...

Vad är det för vackert garn du har stickat i?

pepper sa...

it seems like a fun gimmick but not necessarily practical. O well, at least you tried it!