MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 5 september 2007

Frestelsen blev övermäktig


Ja, så föll jag då för frestelsen, tungt som en sten. Nu är Baby Surprise Jacket på gång. Tror jag i alla fall. Den påminner mer om oket till en vuxentröja just nu, fast förhoppningen är att den ska passa Johannas baby. Elisabeth Zimmermann som gjorde det här mönstret i slutet av 60-talet var en bra klurig stickdesigner. Att bara komma på tanken att göra en babykofta i ett stycke, uppifrån och ner (tror jag det är) med ärmar och allt i ett svep. Och sen dessutom lyckas klura ut hur det ska gå till! Jag har nu kommit drygt en tredjedel på den, och är fortfarande inte säker på var jag är någonstans på den. Har ärligt talat inte en aning, faktiskt. Här är det total lydnad som gäller, inte en maskas avsteg för jag vet som sagt inte alls vad jag håller på med. Vet inte ens om storleken kommer att passa en nyföding, eftersom jag inte vet vad som är gjort. Men det får framtiden utvisa. Blir det överhuvudtaget något av den så passar den väl Alex om den visar sej för stor för nyfödingar.

En annan klurig grej med det här mönstret är att det bara finns en storlek angivet på mönstret, men vilken det är beror på garnvalet. Ju tunnare garn desto mindre storlek. Med tillräckligt tjockt garn kan man visst till och med få ihop en vuxendito. Hoppas nu det fungerar, den är hur kul som helst! Har huvudet fullt med idéer på andra garner att använda.

Jag har varit hemma från jobbet ett par dar nu, därav det myckna stickandet. Har åkt på en begynnande förkylning, och den ska motas till varje pris. Det är ju inte mer än en vecka tills vi åker till London, hur skulle det se ut om jag kom dit förkyld och dan?! Inte pussa Alex, inte orka med bröllop ...! Hu, hemska tanke!

Men de här extra timmarna hemma har som sagt inte varit förspillda. Har sytt ihop ena ärmen och ena sidan av döskalletröjan, kan nog få den klar i morgon. Ett rejält tag framåt har tagits på Leda's Dream också, och hör och häpna, svägerskans axelvärmare har börjat komma till liv! Jag är otroligt förvånad, tänk om det skulle kunna fungera denna gången?

1 kommentar:

Britt-Marie sa...

Jag ska snart börja med en jacka jag också men hur tjockt garn har du? Och var börjar man, det känns lite läskigt att slänga sig ut i det okända och inte kunna se någon logik i det hela fast det är väl meningen med det hela.
Din jacka blir helt underbar i färgerna.
Kram

ps. håller fullkomligt med om ärmar och tröjor, de är så tråkiga helt enkelt.