MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 23 september 2007

Äntligen ...!


Nu är den klar, svägerskans axelvärmare! Egentligen gick den ganska snabbt att sticka, den var bara så rysligt tråkig så det blev inte många varv i taget. Men som sagt, nu är den lagd till handlignarna, eller rättare sagt i brevlådan. Hoppas nu att den passar. Den är tämligen stor till mej, kasade faktiskt av axlarna, men söta svägerskan är också ganska mycket större än mej, så förhoppningsvis ... Har tänkt göra en annan till henne också, i en helt annan modell.
Har nu också kommit en bit på en tröja till Milos 6-åriga barnbarn Julia. Hon är våldsamt förtjust i rosa, så nåt sånt skulle det helst vara. En massa garn ligger här i olika färger, kvalitéer och mängder men av just det här ulliga, mulliga rosa fanns tyvärr inte tillräckligt, däremot flera olika färger av samma kvalité. Så då blir det alltså en randig skapelse. Snabbstickad är den, har redan gjort bakstycket, så förhoppningsvis ska den vara klar inom en inte alltför avlägsen framtid.

Men det är ju så väligt mycket som jag vill göra, och som jag i min obeskrivliga optimism tror jag ska hinna med. Nästa fredag börjar The Secret of Chrysopolis, den ska Johanna få om den artar sej bra. Men sen råkade jag snubbla över The Secret of the Stole, en annan hemlighetsfullhet som startar veckan efter. Gissa vem som genast kom på att Helene nog skulle vilja ha en spetssjal till jul? Så nu är det två hemliga sjalar i vardande, förutom att jag inte är riktigt - men nästan! - klar med spetshalsduken till Soile. Och så var jag iväg och köpte garn till en kofta till Ulf, som jag hoppas på ska vara klar till jul. 950 gr, ganska mycket som ska omvandlas till en väldigt stor kofta! Undrar hur många Alex-koftor det hade blivit? Tio kanske? Men jag lyckades ju faktiskt få klar en tröja till Jan, nästan lika stor, så då ska väl det här ordna sej också. Vad som bekymrar mej lite är om jag ska hinna med en jumper till Helene till jul också? Har tänkt mej en i svart Lino. Julias storasyster skulle också vilja ha en tröja, den får jag inte glömma bort. Och så vill jag väldigt gärna göra en lite större Baby Surprise Jacket till Alex. Ja, förutom allt annant jag får ögonen på hela tiden. Synd att man måste slösa bort så mycket tid med att förtjäna sitt uppehälle, det tycker jag faktiskt är tämligen förargligt.

Hade jag varit lite smartare och haft förmåga att säga nej hade jag inte haft en grundkurs i Munskänkarna som startar den 3 oktober, men eftersom jag varken är smart eller har förmåga att säga nej så får jag faktiskt ta och ägna lite tid till förberedelser dit. Det har kommit ett helt nytt kursmaterial, så mina gamla lathundar gäller inte längre. Men samtidigt är det väldigt kul, och jag vet att jag inte för allt i världen egentligen vill missa det, när jag väl är där.

6 kommentarer:

eva i halmstad sa...

Hej.
Jag förstår att det inte kommer att bloggas så mycket i höst.
Väntar på att få se lite resultat på bild (om du hinner)efter jul och nyår, du måste ju vila lite också. Jag fortsätter att titta in på din blogg i höst men förstår om du inte hinner uppdatera.
Ha en go helg, Eva

Agneta sa...

Jadu attans också att man måste göra något som att jobba:-). Den tiden kan användas till så mycket annat. Båda dom mysterierna har jag också gått med i. Ska bli kul. Fast det värsta är det finns så mycket man vill göra. Nya idéer varje dag:-)

Ida sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Du fick mig också att gå med i Secret of the Stole igår. Är ju så nyfiken...

Sussry sa...

Visst vore det bra om man slapp arbeta (dvs om pengarna ramlade in ändå).
Ser med spänning framemot att få se en massa fina resultat av alla ideér du presenterade här. Hoppas du hinner göra allt du vill.

Secret of the stole såg jag med häromdagen, men lyckades hålla mig borta. Tycker just nu att det är roligare med egna skapelser.

Skönt att du är tillbaka igen, varit lite tomt i blogg världen.

Monica H sa...

Så fin den vita sjalen blev! En riktigt mysig klassiker:)

Agneta sa...

du har blivit taggad:-)kolla min blogg