MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 6 augusti 2008

Augustisockar / Socks of August


Såja, nu har jag gjort klart augustisockarna i Sticka Mera's sockklubb. Det är Spring Forward från Knitty och dem har jag gjort till mej själv! Åtskilliga sockar har jag gjort hittills, men aldrig någonsin några till mej själv tidigare. Jag måste erkänna att jag var lite misstänksam, de verkar så tjocka och varma. Men ack vad jag bedrog mej! Har redan använt dem ett par dar och trots sommarvärmen är de jättesköna. Nu har jag i och för sig bara haft dem i sandaler, så det blir kanske klumpigare i ett par vanliga skor, men tillförsikten har definitivt stärkts.

Det här mönstret var snabbt och enkelt, det tog inte många dagar att få dem färdiga. Foten lyckades jag få perfekt, men tyvärr är jag inte helt nöjd med benen. De är lite för vida så de har en tendens att kasa ner. Detta trots att jag följde stickfastheten och använde stickor nr 2. Undrar om det är ett allmänt förekommande problem? De som begåvats med alla mina tidigare alser har aldrig sagt något, men de är väl så försynta att de inte vill påpeka bristerna. Men det skulle faktiskt vara väldigt bra att veta. Nu vet jag i alla fall att med ett spetsmönster ska jag försöka undvika så många maskor som 66. 60 kanske vore mer lagom. Hur som helst kommer jag att göra fler, och förhoppningsvis så småningom få klart för mej hur många maskor jag bör hålla mej till.

Now I'm finished with the socks of August in Sticka Mera's Sockclub. It's Spring Forward from Knitty. I did them to myself, and as a matter of fact it's the very first pair of knitted socks I ever have had, in spite of all those I've done. I was a bit afraid that they should be a bit too warm and clumsy, but I have used them a couple of days now and must admit that I really love them! The feet are perfect, but unfortunately the legs are a bit to wide. I had the correct gauge but they slip down a bit. I wonder if knitted socks always do so, or if it's just this? It was 66 stitches in this pattern, may be I will use just 60 or so in coming ones? I'll keep on trying!

DAGENS VINTIPS:

Hur har ni det med era roséviner? Tillhör ni majoriteten av svenska befolkningen som tänker sött, sliskigt, kvalmigt när ni hör ordet rosé? Matteus och kompani som var vad som stod till buds i denna grupp på Systemet tills för inte så länge sen har allt ställt till det ordentligt. Men tack och lov har det de senaste åren börjat hända grejer där också. Nu finns fantastiskt trevliga roséer att tillgå, underbara matviner som också går alldeles utmärkt att sitta i bersån och sippa på under sköna sommarkvällar.

Det jag nu vill slå ett slag för är Château du de Lisennes. En matig sallad, t ex med kyckling, och den sitter som en smäck! Det som blir över efter maten är sen väldigt trevligt att bara sitta och smutta på, och riktigt känna de milda jordgubbstonerna under den lagom sträva ytan. Inget mjäk, men samtidigt väldigt lättillgängligt.

8 kommentarer:

Marianne sa...

Vad fina dina sockor blev, jag har inte hunnit börja på mina ännu.
Roligt med dina vintipps, jag skriver upp och skall åka och shoppa lite någon dag.

Anonym sa...

Svar på dina frågor om hemlisen är att vi nog aldrig träffat på varandra på nätet, men jag var med förra gången. Och tro det eller ej så finns det en ledtråd i dom två första paketen.

Carina sa...

Hej Lena!
Jag tillhör nog dom inte är så heltända på rosé. Men jag har nog aldrig varit det. Blev bjuden så sent som för ett par veckor sedan. Alla andra tyckte det var gott men jag tyckte det smakade ingenting. Mannen tycker däremot om rosé så jag får väl tipsa honom och så får jag sjävl hänga på.

Snygga sockor. Och vilken härlig, underbar färg. Har du haft det garn som beskrivningen anger?
Carina

Britt-Marie sa...

Så snygga sockorna blev, har inte heller hunnit börja på mina men det kommer.

Du skulle skratta gott åt mig om jag drack vin. Jag kan inte låta bli att dra upp överläppen vid första klunken och sedan tar det ett tag innan den faller på plats igen. Kanske har det med beskheten att göra? Har ingen aning men dricker inte vin längre, fniss. Tänk dig själv vilken syn jag är ha ha ha.

Sommarkram

Ulricha sa...

Åh, supersnygga sockor! Har du provat att blocka dem, på längden mest? Det ska jag försöka göra med mina... då de ev. blir färdiga.

(Mitt rosévinsförhållande har i år varit en Bag-in-box av den billigaste sorten, som avnjutes iskall utblandad med lika iskall fruktsoda och färska myntablad. jag är inte kräsen :-) )

Medea sa...

Vad fina de blev och vilken härlig färg! Mina är gräsgröna och jag har inte kommit såå långt än. Det är så många andra olika projekt som pickar på uppmärksamhet.

Pia sa...

Vilken underbar färg! Jag är snart klara med mina, väldigt kul mönster!

Anna sa...

Sockorna blev jättefina, vilken underbar blå färg!! (och snygga i enfärgat, som jag själv för ovanlighetens skull INTE använder till mina augustisockor!)
Jag tycker också att allt över 60 maskor blir för stort, även om jag stickar med 2:or.. men jag stickar på ändå :)
Och ett glas gott rosé dricker jag gärna också!