MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 23 maj 2007

Länge sen sist

Det känns som om det är en hel evighet sen jag skrev nåt senast. Det har varit mycket nu ... Till exempel är jag klar med den tovade axelremsväskan, och jag måste säga att jag är över förväntan nöjd med den. Det såg klurigt ut länge, större och större blev den och jag tvivlade starkt på att det kunde bli folk av den skapelsen. Men se det blev det!
Den blev faktiskt till och med bättre än vad det ser ut på bilderna! Kanske inte så svårt i och för sig, bilden är urdålig. Fattar inte varför de alltid blir så mycket mörkare än originalet när de läggs in här. Storleken krympte ner från 62 x 40 cm till 36 x 22 cm. Nästan en halvering. Fast då har jag förstås kört den tre gånger i tvättmaskinen. Trägen vinner!

Men allt har inte varit solsken på stickfronten. Jag höll på med en så väldigt trevlig tröja till mej själv, i Ida-Lin. Verkade bli både jätteskön och snygg. Men när bak- och framstycket var ihopsytt - hade tack och lov inte gjort ärmarna - visade det sig att vi hade helt olika storlekar, tröjan och jag. Den var alldeles för vid runt bysten. Inte var den särskilt lång heller, fast det hade passat till mej, så det var ingen idé att köra på och ge bort den till någon mer högbystad. Nu existerar den inte längre, och nystanen är undanplockade, långt utom synhåll. Det tar nog ett slag innan jag vill befatta mej med det igen. Man blir så rysligt deprimerad en lång stund när det blir så.

Nu har jag inte mer än tre arbeten på gång, spetssjalen till Karin som jag kommit just jämt förbi hälften på, en Moebiussjal igen och så en kofta till Alex. Ja, jag vet, han behöver ingen mer kofta, men den här såg så kul ut. Ett gammalt mönster jag hittat där ärmar och ok stickas från sida till sida i ett stycke, och sedan stickas bålen på uppifrån och ner. Det ser så väldigt tomt ut i soffan, måste börja på ytterligare något. Men jag kan inte bestämma mej för vad. Har en idé om att försöka få ihop ett par byxor till koftan, med knappar längs hela insidan av benen. Så hittade jag en så fin halsduk på Knit Picks som jag fått en brinnande lust till. Sen är det ju Syrian Shawl i Victorian Lace Today som pockar på uppmärksamhet och dessutom gjort det ganska länge. Ja, ja, den som lever får se vad det blir.

Som synes har jag roat mej kungligt med att ordna en Flickr för mina foton. Sånt gillar jag att pilla med, bara det inte hakar upp sej med sånt jag inte begriper. Fast nåt jag inte begriper är vad Flickr står för eller betyder. Det verkar helt obegripligt på alla av mej kända språk. De är väl i och för sej inte så många. Kanske är det något helt klart och upplysande på tjeckiska eller azerbadjanska, vad vet jag?

3 kommentarer:

Anonym sa...

jätteläcker väska !!

Åsa sa...

vad himla mysig väskan blev, jättesnygg !!

Ulricha sa...

Otroligt fin den blev! Vad roligt att du lyckades med filtningen. Även fast det tog tre tvättar! :-)