MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 5 maj 2007

Try and error

Nu har jag repat upp den bruna bomullströjan jag började med för några dagar sen. Den ville sej inte. Visst, lite tar det emot att repa upp, men den hade aldrig blivit bra. Tycket jag hade kollat masktätheten så noga med provlapp innan jag började, men lik förtrollat blev den jättevid. Jag är väl i och för sig inte det tunnaste som går i ett par skor, men den finns faktiskt gränser för vad till och med jag klarar av att fylla ut. Men att börja om med samma garn och/eller mönster tog emot. Det får ligga till sej lite. Har i stället börjat på en annan tröja, denna gång i garnet Ida-lin, ett naturfärgat, ojämnt blandgarn av bomull och lin. En långärmad slätstickad tröja till mej själv har jag tänkt. Fast kanske Ödet inte vill att jag ska ha nån? Fast nu har jag tänkt till, och om den här visar sej bli för stor också, så har faktiskt Karin storleken större än jag och då kan jag alltid prångla på henne den. Om hon får den i födelsedagspresent kan hon ju knappast protestera, eller hur?

Inte en bild så långt ögat kan nå. Sjal, halsduk och boll ser likadana ut som sist, bara lite större/längre, och tröjan är så nyligen påbörjad att den knappt syns alls. Men nu när jag ändå är i påbörjartagen är jag allt väldigt sugen på att göra ett försök med Soilis Bosniatofflor. Men där har jag funderat på om jag inte skulle kunna ändra lite, ett tunnt sockgarn och lite färre maskor och de kanske skulle kunna vara något för Alex. Ska göra en test med det svarta garnet som blev över efter Jans sockar. Vill inte - konstigt uttryckt egentligen, jag vill alltid - köpa nytt garn om den här teorin inte funkar. Vad jag egentligen menar är nog att jag vill börja redan nu, innan jag hinner få tag i något nytt.

Från det ena till något helt annat. Vi har fått ett sånt läckert recept av Ulf och Helene på en underbar sallad. Kan inte låta bli att dela med mej av den. "Skitgod" är ordet.

En halloumiost
2 dl gröna linser
1 morot, hackad
1 lagerblad
1 buljongtärning
100 gr sockerärter eller harricot vertes
1 burk bönor av valfri sort
1 rödlök
2-3 tomater - eventuellt förstärkta med några torkade
1 dl kalamataoliver
olivolja
1 citron
basilika
gourmetsalt

Koka linser och morot tillsammans med lagerblad och buljongtärning i 4 dl vatten. Eventuellt kan morötterna grovrivas och blandas i salladen råa istället för att kokas.

När de är nästan klara, koka upp sockerärter/harricot vertes. Brukar lägga ner dem bland linserna de sista minuterna. Häll av vattnet och värm upp bönorna tillsammans med dem i kastrullen, så de blir lite ljumma.

Medan koket sker, hacka löken, dela tomaterna och oliverna och skär osten i tärningar och stek lite lätt.

Blanda ihop alltsammans och häll pressad citron, basilika, salt och olivolja över.

Detta är mums! Om man så vill serverar man det tillsammans med biffar eller vad man nu känner att man vill ha, men egentligen behövs det ingenting till. Men ett glas kraftigt rosé som sällskap gör inte ont.

1 kommentar:

Ulf sa...

Hej,
kul att ni uppskattade receptet! Detkanske är uppenbart, men jag ville bara påpeka att haulumiosten ska stekas innan den äts, det blir liksom lite mindre segt då.
/u