MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 27 maj 2007

Nu är det brunt

En lugn helg närmar sej sitt slut. Varför går helgerna så rasans fort i jämförelse med vardagar? Och varför är det mycket oftare måndag morgon än fredag eftermiddag? Ett par av detta livets mysterier.

I fredags kväll hade vi våravslutning i Munskänkaran. Detta skedde ombord på M/S Elfkungen, som tog oss med på en tur i kanalen. Vädret hade dock kunnat vara mer tillmötesgående. Som det nu var så såg vi allt i ett töcken, och det berodde inte på vad vi fick i oss på provningen! Fyra vita viner fick vi att analysera och dessa ingick som svar i en frågesport vi roade oss med. Lite mat blev det också, sill och potatis och räkor. En trevlig kväll utan några pretantioner, precis som vi brukar ha det på vårens sista träff. Nu är det bara druvkursprovet på tisdag, sen är det sommarlov!

I fredags blev det som sagt ingen tid för stickning, men i går lyckades jag avsluta det tredje försöket av Moebiussjalen. Denna gången blev den faktiskt riktigt bra, men tyvärr kommer den inte riktigt till sin rätt på foto. Det härliga garnet - Pingouin Oriflamme - ser tämligen ointressant ut, men visst hade det varit värre om det varit tvärt om, lysande på foto och trist i levande livet?
En liten kofta - vilken i ordningen? - till Alex håller på att växa till sej på stickorna. Den verkar arta sej riktigt bra, och ska väl vara färdig inom inte allt för lång tid. Sen ska den få sällskap av ett par byxor har jag tänkt, har nog garn så det räcker. Ska försöka få till knäppning runt hela insidan av benen.


Spetssjalen går det däremot långsamt med. Den kräver lite mer koncentration och det är inte alltid som den står att finna. Så för att inte helt snöa in i det bruna har jag även påbörjat en liten nalle i blåmelerat Opalgarn. Den befinner sej fortfarande på en mycket blygsam nivå, så det var just ingenting att fotografera. Kommer förhoppningsvis så småningom.

Ja, det var de gängse fyra projekten fram till i går. Men nu har ju ett fallit ifrån, och det ger såna konstiga vibbar i vardagsrummet att inte ha mer än tre olika nystkonstellationer drällande. Men jag har en sån lysande idé, en stor, tjock, mullig Himalaya shawl i olika färger. Den tekniken har jag aldrig provat förr, den verkar jättekul som omväxling mot allt smått och tunt. Idén ska få mogna ett par dar, färgställningen är ju det viktigaste till en sådan. Så om ingen annan lysande idé dyker upp som absolut måste förverkligas, så är det nog den som står på tur. Får väl försöka nöja mej med de tre övriga projekten så länge.

2 kommentarer:

sussry sa...

Oj, nu var det ett tags sedan jag tittade in till dig. Massor av fina nya saker har du gjort. Tur för Alex, han kommer nog aldrig behöva frysa, eller hur.
Kram till dig.

Ulricha sa...

Vilken fin och härlig moebius! Jag har stickat en, och jag tycker att det är svårt att avgöra hur många maskor man ska lägga upp, för att den inte ska bli för lång. Din ser precis rätt ut i storleken, tycker jag!