MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 16 juni 2007

Färdig

Himalaya Shawl förflyttas härmed till FO-gruppen! Blev klar med den i går och har haft den liggande för blockning under natten. Det var en ren fröjd att sticka den och jag är dessutom väldigt nöjd med resultatet. Den gör mej glad. Hoppas nu innerligt att den blivande ägarinnan också ska bli glad!


Himalaya Shawl liggande för blockning.


Är nöjd med storleken. Den kan nog värma gott svala sommarkvällar eller att kura ihop i soffan med till vintern.

Förtrollningen har alltså släppt och jag kan återgå till Argosy, spetssjal, byxor och en alldeles nyss påbörjad sjal i Opalgarnet jag fick av min Hemliga Vän. Hade tänkt, och trodde länge, att det skulle bli en Syrian Shawl från Victoria Lace Today, men när jag tittade närmre på det var det inte riktigt så jag tänkte mej att garnet skulle formas. Istället har jag nu beslutat mej för, och även påbörjat, en som jag hittade beskrivningen på En Till Stickblogg. Heléne kallar den för Sjal till Annhelén. Jag är inte säker på att jag ska göra gallerkanten så bred, kanske inte använda alls, men det är definitivt en senare fråga. Just nu har jag kommit exakt 2 cm, så det är en liten bit kvar.


I morgon kväll kommer Karin, David och vår efterlängtade lille Alex. Hoppas det blir någotsånär skapligt väder den kommande veckan, allt blir så mycket lättare och trevligare då. David ser fram emot att få uppleva det exotiska stålletyget med att skutta runt en blomsterklädd stång på midsommaraftonen, och att sen få prova på våra hedniska matvanor denna dag, rå sill, kan det vara något? Men nubbe ser han fram mot att få prova! Ja, sill och nubbe kan han få oavsett väder, men nån midsommarstång får han vänta med att beskåda till ett annat år om det regnar.

Argosyn knegar på, växer lite i taget. Byxorna börjar likan sådana, om än väldigt korta i livet än. Men benen sitter i allafall ihop nu, så man kan ana vad det ska bli. Sorgebarnet, spetssjalen, blir två varv nu och två varv då. Just nu ursäktar jag den långsamma framfarten med att Karin ska få se den och uttala sig om huruvida hon överhuvud taget vill ha den och i så fall hur lång den ska vara.

7 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Helt otroligt vacker. Du har verkligen fått till färgerna perfekt. Den som får denna måste helt enkelt vara överlycklig.
Kram

Elisabeth sa...

Så läcker! Var finns beskrivningen?

Argosy är också på gång här, kanske i lite Silk Garden Lite som jag fått, eller nånting från Östergötlands Ullspinneri. Vi får se.

sussry sa...

OJ!!!!! Den är helt underbar!!! Undrar också vart beskrivningen går att få fatt i.


Ha en bra midsommar med familjen.

Ulricha sa...

Vilken vacker sjal du har stickat! Helt otrolig!

Härliga färgkombinationer på garnet!

Åsa sa...

sååå himla läcker, vilka kanonmysiga färger !!!!!

Strumpstickan sa...

Den var häftig!

Marias garnhändelser sa...

Tack för bra tips, var lite orolig för att den skulle se ofärdig ut utan kant, men det gör ju absolut inte din.