MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 3 juni 2007

Tvärstopp


Oj, vad jag satte fart med Himalaya Shawl! Första rapporten/färgen var bara halva rutor, för att få en rak kant, och där var det inga problem med något. Arton rutor betämde jag mej för att börja med. Andra raden skulle därmed ha 17 rutor. Ett lättläst mönster gjorde att det gick som en dans att fortsätta med dem - ända tills det halvvägs började bli misstänkt tunt i garnnystanet. Jag stickade och hoppades och höll alla tummar i ett järnhårt grepp, men det hjälpte inte. 15 rutor räckte det till och sen var det bara att tillfälligt lägga ner detta projekt. Har nu skickat ett nödrop till Yll och Tyll om förstärkning, så förhoppningsvis har jag ett extra nysta till de rader det behövs inom ett par dagar. Men rysligt förargligt är det, när jag kom igång så bra!

Men inget ont som inte har något gott med sej. Nu fortsätter jag med förnyad energi på Alex' byxor. Ett ben färdigt och det andra just jämt påbörjat.


Samtidigt löper tankarna runt kommande projekt. Blir mer och mer sugen på att göra en pippitröja till den lilla raringen.

Ja, hoppas nu att vi verkligen får träffa Alex snart, som det är planerat. Det är mycket strul med den resan. Först långa och omständiga turer med att fixa hans pass, och nu när det äntligen är klart fungerar inte Ryan Airs bokningssida! Den har legat nere i flera dar nu, och ingenstans finns det att ringa och få besked om vad som händer. Visst, det finns andra flygbolag, men ingen flyger till och från så bekväma landningsställen. Stanstedt - Säve är perfekt. Och naturligtvis priset. Sist Jan och jag åkte över betalade vi 1.400:- totalt för oss båda t/r. Letar man nu bland andra flygbolag är det billigaste ca 5.500:-, en sjujäklar skillnad!

Ja, det är bara att vänta och se vad som händer och hoppas på att allt ska lösa sej.

4 kommentarer:

sussry sa...

Hoppas garnet kommer snabbt. Är nyfiken på hur den färdiga sjalen kommer se ut.

Självklart hoppas jag ditt barnbarn kommer på besök snart också.

Ulricha sa...

Vad tråkigt att det inte räckte! Hoppas att det kommer snart, så att du kan fortsätta.

Ulricha sa...

Åhh, tack för kommentaren om min gigantiska halsduk! :-) Den är OK att ha dubbel, eftersom den är så tunn.

Ja, hoppa på Argosy KAL! Jag har precis börjat på den. Om man bara stickar Sektion 1, av mönstret, blir den trekantig, nerifrån och upp till nacken.

Ulricha sa...

Lena! Jag tror att lutningen (för det är det det är, inte vridning) blir eftersom jag gjort den så bred. Den är mer avlång-romb, dvs. det är på kortsidorna den lutar, inte långsidorna. Jag fortsätter med den i alla fall.

Vad har du beställt för garn?