MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

torsdag 7 juni 2007

Hemlispaket!

Efter en synnerligen hektisk dag på läskiga jobbet släpar jag mej trött och utschasad hem, med middagslagning óch disk att se fram emot. Öppnar ytterdörren och tar ett kliv över reklamhögen som ligger innanför. Med skröplig rygg böjer jag mej ner för att samla ihop eländet och sortera eventuella korn från agnarna. Och se, trötthet och värk är glömt - middag och disk också vad det anbelangar - för där finns en hel drös med "stora-brev"avier! Javisst, garnen från Garnboden och Yll o Tyll skulle ju komma idag. Men där är ytterligare en. Snabbt som ögat samlar jag ihop lapparna, ut igen och med förnyad spänst klapprar jag nerför trapporna och iväg till postutlämningen. Det var ett paket från min Hemliga Vän också! Kunde knappt bärga mej förrän jag var hemma igen och fick se vad det innehöll. Och kära nån, tusen och åter tusen tack min kära Vän, sådant underbart innehåll:


En härva Opalgarn i de mest fantastiska färger, en sjalbok med massor med fantastiska beskrivningar och en påse frö. De sistnämnda överlämnade jag till Jan, han som har hand om "trädgården" på balkongen, och de är nu tryggt i jord. Ska bli väldigt kul att se vad som komma skall där. Jag älskar blommor men Jan är bättre på att plantera och sköta om dem.


Ja, detta garn, vad ska jag göra med det? Tankarna far som yra sommarsvalor. Min Hemlisvän föreslog sockar. Ingen dum idé alls, men å andra sidan tänk vilken fantastisk tröja det skulle bli till Alex. Ok, tröjstoppet gäller fortfarande, men han har nog snart vuxit ur de han fått hittills, så det upphävs nog snart.

Men man skulle nog också med fördel kunna använda det till sjalen som finns på omslaget till boken. Vore inte det jättebra? Får kolla om det räcker, skulle kanske kunna komplettera det med en enfärgad övre del. Mm, tål att tänka på.

Eller så skulle det bli fantastiskt till Argosyhalsduken jag tänkt börja med nu. Har i och för sej fått hem garn till den idag också, men vad säger att man måste vara så förtvivlat konsekvent? Har man inte rätt att ändra sej, kanske?


Här är de som jag hittills stått i valet och kvalet om vilket som skulle omvandlas till Argosyn.

Min Hemliga Vän, vad jag är nyfiken på dej! Vad håller du på med nu? Vad gillar du att sticka och vad har du själv för smak? S.M.E. har du undertecknat en liten not med. Undrar så vad det står för. Har roat mej med att gissa, men om jag ens varit i närheten har jag ju ingen aning om. Siv-Marie Eriksson? Sara-Märta Elg? Stickar Med Emfas? Stickar Med Erfarenhet? Solweig Martinsson-Ek? Alternativen är några stycken. Hoppas jag så småningom får svar på denna fråga. Skulle väldigt gärna besöka din blog också. Kanske jag i och för sig redan gjort, vad vet jag?

Ja, åter till det kära dilemmat med vad jag ska hitta på med garnet. Ska för en gång skull inte rusa iväg, utan i lugn och ro fundera. Åtminstonne tills i morgon.

Ikväll ska jag börja peta in fyllning i apan Apan. Har stickat färdigt och sytt ihop den, ja naturligtvis inte sytt ihop alltihop, jag lyckades hejda mej i tid. Istoppningshål finns. Men det var en pillig historia! Egentligen inte kul alls, massor med pyttiga bitar. Men jag förenklade det hela lite genom att sticka armar och ben på strumpstickor. Ja, förenkla och förenkla, jag slapp i alla fall att sy ihop de långa tarmarna. Men det var ett pill med 16 maskor på tre stickor, inte mycket att hålla i, i början. Efter några varv blev det i och för sej lättare. Eftersom jag är en rabiat motståndare till allt vad onödigt hopsyande innebär så var det inget svårt beslut att fatta. Den ser lite tanig och moloken ut just nu, men ska förhoppningsvis kvickna till när den får sin fyllning.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Kära väninna, oroas icke för huruvida garnet räcker till tröja eller halsduk....det finns mer :)
Gymnastisera gärna hjärnan med ordlekar! Kan avslöja att jag är ensam om mitt namn...Det handlar om 2 av mina tre förnamn + ett efternamn :)Kanske har du besökt min blog...jag hade besökt din några gånger. Orsak: både stickning & druvor! Kram & trevlig helg!/"Hemlisen"

Ulricha sa...

Har du valt vilket av ullgarnerna som ska bli Argosy?

Vilket härligt Opal!!! :-) Jag skulle sticka ett par Pomatomus sockar i det.

Ha en trevlig helg!