MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 30 juni 2007

Slut på semestern

Nu är vi åter hemma, alldeles ensamma och snart åter i den bistra verkligheten. Tre veckor går rasans fort när man är ledig! Denna veckan har vi varit nere i Blekinge och hälsat på en svägerska och svåger. Väldigt trevligt, trots att vädret lämnade en del övrigt att önska. Men ingen skada skedd, det blev mycket innesittande med prat - och stickning! Fick faktiskt färdigt både Alex' byxor och den första sockan i Opals Sommarnattsdröm, det jag fick av min Hemliga Vän Marie förra månaden. Mycket tänka var det runt det garnet, och till slut hade jag bestämt mej för att göra ett par sockar till Ulf. Men så fick systerdottern Milo syn på den när jag satt där och var flitig och blev så förtjust i det att jag bestämde mej för att Ulf nog inte frågade efter dem utan att hon kan få dem. Hon har dessutom mindre fötter! Ulf ska få ett par längre fram istället.Jag har gjort byxorna öppna i benen och i grenen, för att underlätta blöjbyten. Har inte köpt knappar än, så de är inte riktigt klara, men så här på ett ungefär blir de.


Socka stickad i Opal Sommarnattsdröm, mönster Falska Flätor.När vi kom hem, trötta och susiga efter en lång biltur, låg det mycket post innanför dörren, tidningar, räkningar och reklam om vartannat. Och så ett tjockt kuvert från min Hemlis-Marie! En bok denna gången, Arnaldur Indridasons Änglarösten. Tusen tack, jag har redan börjat på den och den verkar precis lika bra som de jag läst av honom förut. Har läst Glasbruket och Kvinna i grönt, men inte den här. Har faktiskt länge tänkt skaffa den, men det har inte blivit av. Han skriver väldigt bra och det är så kul att läsa om en handling som utspelar sej på Island, till skillnad från de vanliga svenska, engelska eller amerikanska vyerna.

Och inte nog med att den här boken låg och väntade på mej när jag kom hem, det var dessutom en avi från Yll och Tyll, med Bomull/Lin från Garnstudion som jag ska göra en Green Gable till Karin av. Har nu tillbringat en stund med att göra provlapp, och ska sen tvätta den också för att se vad som händer innan jag sätter igång. Jag blir alltid så konfunderad när jag gör provlappar, vet aldrig vad jag ska välja för stickor eftersom det nästan aldrig blir extakt vad som efterfrågas i masktäthet. Nu fick jag 19 maskor med stickor nr 3½ och 21 med nr 3. Det ska naturligtvis vara 20 maskor per 10 cm. Vad välja? Aftonbladet eller Expressen? Tror jag ska ta 3:orna, men ska som sagt tvätta lappen först för att kanske komma på andra tankar. Det står i och för sig handtvätt på garnet, men bomull och lin bör kunna maskintvättas, så jag tror inte riktigt på den informationen. Vi får se.

Precis innan vi gav oss iväg fick jag Argosyn klar och la ut för blockning. Med stor spänning lossade jag nålarna i går kväll, och jag är riktigt nöjd med den, faktiskt. Hoppas kompisen Soile ska bli det också, eftersom det är runt hennes hals den är tänkt att slingra sej. Lite i längsta laget, kanske, men då får hon sno den ett extra varv om lilla nacken.


1 kommentar:

sussry sa...

Alex kommer att bli så söt i de där byxorna. Smart att ha öppen gren det är ju inte kul för föräldrarna att behöva dra av byxorna jämt och ständigt.
Vad fin din Argosy blev. Du har valt en färg som man blir glad av att se. Blir det flera måntro???