MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 4 juli 2007

Mycket nu!

Oj, så mycket kul jag håller på med just nu! Och lite som inte är fullt så kul. Den stackars spetssjalen till Karin, som bara måste vara klar till halva september, är tråkig! Har gjort ett långt uppehåll på den, men nu måste jag sätta fart igen. Det är inte mer än en fjärdedel kvar - plus kanten förståss, som jag med stor framgång förtränger ur mitt medvetande. Vet inte varför jag tycker den är så tråkig, troligtvis och förhoppningsvis bara för att den har varit på gång länge och är dryg. Möstret är i sig varken krångligt eller drygt, det är nog bara det att den aldrig blir färdig och ligger där som ett dåligt samvete. Det är hela tiden en massa annat roligt som bara måste provas på samtidigt.En riktigt kul historia är den kortärmade tröjan Green Gable. Misstänker att garnet är lite för tjockt och tätt för att den ska bli riktigt bra, det skulle säkert passa bättre till något långärmat. Men både stickfasthet och garnlängd per hg stämde med mönstrets förslag, och nu gör jag den färdig och ser hur det blir. Kanske rent av gör en tunnare variation efteråt. Har ett naturfärgat bomullsgarn liggande som är snäppet tunnare, det skulle kanske kunna vara något.
Dessutom sticker jag emellan med några varv nu och då på den andra sockan i Stickas! Sockar med falska flätor.

Har dessutom börjat på en ny Argosy. Inte för att jag är i skriande behov av ytterligare en halsduk, utan för att mönstret var kul och framför allt för att jag hade garn över från Moebiusen jag stickade för ett slag sen, som jag var väldigt nyfiken på hur det skulle funka med detta mönstret. Garnet är Pingouin Oriflamme, en mycket märklig historia full av motsägelser. Skiftande bruna och beiga toner, tjockt och mulligt, lite lantligt rustikt och så en glittrigt guldig tunn metalltråd som löper med på ett nästan vågat sätt som snarare för tankarna till dekadens än till lantlig idyll. En motsägelse som är svår att motstå!
Vi var som jag tidigare sagt nere i Blekinge förra veckan och besökte en svägerska och svåger. Där blev vi bland annat bjudna på en härlig vitkålssallad som jag bara måste dela med mej av:

½ kg vitkål
½ kg morötter
1 purjolök
1 paprika

Strimla vitkålen grovt i matberedare.
Grovriv morötterna där också.
Strimla purjon - för hand, den blir tråkig om man kör den i matberedaren.
Finhacka paprikan.

Blanda allt i en stor bunke.

Koka upp en lag av
½ dl vitvinsvinäger
½ dl olja - raps t ex
örtsalt
en gnutta socker

Häll lagen kokande över grönsaksblandningen och rör runt ordentligt.
Jag gjorde faktiskt dubbel sats av lagen, tyckte det blev lite för lite annars.
Fortsätt röra runt nu och då under tre timmars tid. Vid det laget har röran sjunkit ihop till hälften.

Denna sallad håller sej fint under lock i kylen i en vecka. Men så länge räcker den inte! Den är jättegod till allt, kött, fisk, andra grönsaker och till och med på smörgås.

6 kommentarer:

MarieE sa...

Tror GG blir bra med det garn du valt-ger snyggt fall. Själv ska jag göra en till i Muskat.
Salladen skall prövas ikväll!

Ulricha sa...

Vilka fina saker du håller på med!

Salladen lät mums! Ska bli spännande att se din GG färdig.

sussry sa...

Aldrig kul med objekt som aldrig blir färdiga. Du får sätta skygglappar på dig så inget nytt smyger sig på dig innan sjalen är klar.
Salladen lät god. måste provas någon gång.

Annika sa...

Hej Lena! Vilken fin sida du har och så mycket fina arbeten du gör/gjort! Tack för ditt besök och jag lär besöka dig igen!

Kram Annika

Emma sa...

Vilken härlig blog du har! Tusen tack för alla fina, omtänksamma hemliga brev som du har skickat. De har varit alldeles perfekta allihop! Just nu skrattar jag med i Paasilinnas bok på semestern. Hoppas att du har en riktigt härlig sommar. =)

Agneta sa...

Spetsjalen är jag nyfiken på. Ska bli spännande att få se den när den blir klar.