MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

måndag 16 juli 2007

Ny KAL igen

Nu har jag hittat en ny knit-along, Knitty KAL. Den verkar väldigt kul, till skillnad mot den förra jag anmälde mej till, Zodiac KAL. Verkar inte vara något som helst liv i den, fick ett mail om att det var kul att jag var intresserad, sen har det inte hänt någonting överhuvud taget. Tror att den stilla somnat in. Men nu ska jag med liv och lust slänga mej in i Knitty-varianten. Min Zodiac passar ju alldeles utmärkt där också, eftersom det är fritt fram för allt som finns hos Knitty. Om någon är intresserad av att gå med så stänger den inte förrän den 20/7.

Ja, Zodiacen börjar komma till sej, men jag har kommit på att det är bråttom. Kvalitén (Ida-Lin) är typiskt somrig, ingenting för kalla vinternätter, så om den ska hinna användas innan höststormarna börjar tränga in genom fönsterspringorna (för springor finns det väl i alla engelska fönster?) så får jag lägga på ett kol. Har inte kommit mer än ca 10 cm, och det är många kvar! Men den verkar skapligt snabbstickad, så förhoppningsvis ska den inte vara helt obrukbar när den är klar.

Enligt min lista över vad som får vara på gång, så är alltså detta Jokern. Håller ju dessutom på med en babykofta. Sjalen, koftan, zodiacen, sockarna och en precis påbörjad Green Gable till mej. Kvoten är fylld. Men koftan är så liten, så den tar nog inte så lång tid heller. Fast å andra sidan, om jag ska koncentrera mej på sjalen och zodiacen ...? Ja, förhoppningsvis klarar jag av att avhålla mej från att börja på ytterligare något.

Samtidigt har jag börjat spurta på Karins spetssjal. Har nu bara två mönsterrapporter = 20 varv kvar på centrumstycket, och med lite tur fixar jag det i kväll. Men sen ska kanten stickas på, och det blir en utmaning! Verkar lite klurigt när jag läser instruktionen, men hoppas på att det ska klarna när jag väl är där.

Har hittat en ny stickleksak här på internet: Ravelry. Där kan man ordna och lista och dona alla sina projekt och garner och foton och stickor, verkar hur kul som helst. Bara att anmäla sej, men sen får man tyvärr stå i kö ett slag innan man får sina uppgifter för att logga in och starta. Jag tror jag väntade i ungefär två veckor, så det är ju inte någon evinnerlig tid, men ändå ... i alla fall vill jag att allt ska ske NU!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsningar från jobbet! Tänk att 4 veckor går så fort! Vilken underbar halsduk till Johanna! Tack än en gång för den ljuvliga som jag fick! Hur ska jag kunna ge åter någongång? Vilken lycka att få vara Din vän! Många hälsningar Soile

sussry sa...

Det verkar smart med en knittyKAL. Den ska jag ta en närmare titt på tror jag.
Hejar på dig med sjalen HEJA HEJA HEJA!!!!