MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 8 juli 2007

Babytröjor igen!Hurra, goda vännen Soile väntar sitt första barnbarn, och jag har fått den stora äran att förse den lille med vad som behövs av stickat! Babykläder som är så vansinnigt roligt att sticka! Jag fick veta det i går, och idag har jag börjat på en liten kofta. Mönstret hittade jag efter att jag fyllt kvoten för vad Alex kunde tänkas ha bruk för i den storleken, men nu fick jag chansen att göra det. En modell som stickas på rundsticka med fram- och bakstycke samtidigt och raglanärm som stickas på. Underbart, att sy ihop delar är inte min favoritsysselsättning. Hade ett häftigt Fabelgarn liggande, som gjort för detta. Kanske inte så babyaktigt i färgen, men jag är barnsligt förtjust i det och hoppas de blivande mottagarna inte blir alltför bestörta. Ska göra andra i gulligare färger sen, men var bara tvungen att börja med det här.

För övrigt rullar det på i god fart med Karins Green Gable. Det är inte så mycket kvar, men tyvärr var det ännu mindre kvar av garnet, så jag har skickat ut ett nödrop till Yll o Tyll som lovat skicka mer, de rara änglarna.

Argosyn och sockan avancerar också, om än inte lika snabbt och Karins spetssjal kryper fram. Måste snart ta itu med den på allvar, det är bara två månader tills den ska vara klar. Men det ska nog ordna sej, hoppas jag.

Inte för att jag egentligen behöver mer garn, men jag kunde inte motstå erbjudandet i fredags från Garnhärvan, och väntar nu spänt på att få hem en laddning marinblå Lino. Det garnet verkar så härligt, skulle väldigt gärna vilja ha en topp i det. Men jag får vänta tills provlappen är gjort innan jag bestämmer mej för exakt vad det ska bli. Mumsigt verkar det i alla fall.

2 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Fabelgarnet verkar jättemysigt! Blir nog lite sånt en vacker dag...

sussry sa...

Vilken tur att det blir flera små i bekantskapskretsen. Du gör så fina baby kläder. Ser fram emot att få se vad detta blir.