MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

måndag 23 april 2007

Lyckat misslyckat?


Även ett misslyckat experiment kan bli till nytta och glädje! Tänk en sån lycka att kunna konstatera detta oväntade faktum. Fick idag en bild från Ulf och Helene på deras katter, lyckligt oc bekvämt (tror jag, fast det ser förstås lite trångt ut) hopkrupna på ett av mej färdigställt, synnerligen misslyckat experiment. Nu ska jag med det snaraste sätta igång att göra om det, fast i en större storlek. Det ser lite väl trångt ut som det nu är, inte sant?

Det kommer så många trevliga kommentarer, jag suger åt mej alla vänliga ord som en uttorkad svamp! Nu har Ulricha frågat vilket mönster jag använder till Karins sjal. Det är nybörjarmönstret "Large rectangle with center diamond patten" i Victorian Lace Today, sid 20. Jag är tyvärr inte alls i samma division som hon - tänk den dan man ens kan börja drömma om att ge sej på något så underbart som Icarus! Det lär dröja, jag trevar mej så sakterliga fram med enklast tänkbara. Och som sagt, en hel del try and error blir det, som till exempel det gröna belätet som egentilgen skulle bli en mullig sjal men som nu alltså blivit ett populärt kattbo. Men skam den som ger sej, och eftersom jag inte har mycket skam i kroppen fortsätter jag att ge mej på än det ena än det andra.

Nu har jag för första gången drabbats av SSS - Second Sock Syndrom. Den andra socken till Jan är inte kul, för att uttrycka det milt. Men det är väl bara att gneta på. Fem varv på Karins sjal, tio på Jans socka och två på den eländiga, om möjligt ännu tråkigare mössan jag har bestämt mej för att jag vill ha till vintern. Däremot är Vestee-koftan till Alex väldigt kul, så den tar jag några varv på emellan som uppmuntran. Och snart får jag nog mönstret jag tänkt använda till lin-halsduken. Släppta maskor är nåt jag aldrig försökt mej på förr, och eftersom lin som stickgarn också är helt nytt för mej blir det en underbar utmaning. Hoppas nu bara att jag inte sabbar alltihop. Undrar hur lin reagerar för att bli upprepat? Hoppas det klarar av det, om det nu skulle gå åt skogen med tappade maskor.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer att gå alldeles utmärkt!
Sen är ju lin lite som en Margeaux av rätt årgång...blir bara bättre, fast utan korkdefekter :)
Kram från HEMLISEN

sussry sa...

Katterna ser ut att trivas förträffligt!!!
Vad mycket du har på G, blir imponerad.
kram!

ulricha sa...

Jag har också misslyckade saker. Tex. en väska som skulle filtas. Stickade den jättestor, 75 x 80 cm. Och ut kom: en liten, liten hårt tovad... ja, grytlapp. Utan öppning. Jag ska skära ut filtblommor någon dag ur den lilla, lilla biten. :-)

Även du kan sticka vackra saker!