MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

måndag 1 oktober 2007

Vatten över huvudet?Ja, nu har den satt igång, the Secret of Chrysopolis - nedan kallad SoC! Jo jag tackar jag, här får man för sina synder, eller rättare sagt ser i alla fall till att man inte tror att man är nåt! Första ledtråden kom i fredags, och jag begrep ganska snabbt att min tidsplan fram till jul har spruckit. Denna kommer att ta tid, mycket in och ut och hit och dit är det, med tunnt garn och stickor 2,5. Denna första ledtråd består av 89 rader och trots att jag i princip inte gjort mycket annat än stickat i helgen har jag bara kommit till rad 48.

Ok, inte omöjligt att klara av fram till fredag när nästa ledtråd kommer, MEN DÅ BÖRJAR THE SECRET OF THE STOLE! Som jag i min enfald alltså tänkt sticka parallelt. Ja, förutom då den nyss påbörjade koftan till Ulf som jag tänkt han skulle få i julklapp, och den illrosarandiga tröjan till Julia - som i och för sig är halvvägs, men ändå! - och så den tröja som ska göras till Julias storasyster. Lillasyster skulle också ha en, men tror inte hon är tillräckligt stor för att inse orättvisan om hennes dröjer.

Ja, och så är det Regiagarnet jag fick av min Hemliga Vän. Det ligger där och ropar och skriker och helt enkelt kräver att omgående bli en tröja till Alex! Hittills har jag motstått all frestelse, men ack hur länge kommer jag att klara det? Varför kan man inte vara funtad åt det mer lagoma hållet? Tror det hade varit lugnare. Fast kanske inte lika kul? För hur jag än ojar mej och gnäller så har jag ju så förtrollat roligt hela tiden.

En annan sån där gnällsak som jag i grund och botten och långt där inne älskar, så är det Munskänkskurserna. På onsdag kör vi igång igen - tror jag! I min förvirring inför alla stickprojekt hade jag glömt boka lokal. Illa, illa, skickade iväg ett mail i går när jag kom ihåg det, och hoppas nu på positivt svar i morgon. I annat fall får vi väl skjuta på starten en vecka. På tid och stund löser det sej, i alla fall brukar det göra det.

Detta är en grundkurs, och de kära deltagarna ska få lära sej allt - eller i alla fall få ett litet hum om - vinets historia från de första kända odlade druvorna i Kaukasien för 8 000 år sen till de viktigaste distrikten i Europa i dag. Ja, och så förstås lite om själva tillverkningen och vad som påverkar vad och varför. Det är ett himla kul ämne, och sen blir det ju så gott resultat av det!

10 kommentarer:

Agneta sa...

Ja du det tar tid att sticka Sercret of Chrysopolis även om mönstret inte är så svårt än så länge.Så jag kommer nog att ligga hopplöst efter när Secret of the sole börjar på fredag:-)Ska ju försöka bli färdig med lite julklappar också.

eva i halmstad sa...

Morron
SoC tar en evig tid, räknar både här och där och en gång till, sätter makörer och tar väck, men nu har jag gjort ramen och är inne på själva mönstret.
Ha de gott, Eva.

Sussry sa...

Även om den tar tid ser den väldigt fin ut. Finns det inte någon spciell ledighet att ta ut från jobbet för julklappstillverkning??? ;-)

Monica H sa...

Ser förfärligt spännande ut! jag är mäkta imponerad:))

yarnia sa...

Förstår att det tar tid det där men oj vad snyggt det verkar bli...

Tina sa...

Det låter nog som om du har lite att göra framöver :) Men bättre det än att sitta uttråkad! Och vad fin SoC blir, du kommer säkert känna att det är värt varenda minut när den är klar.

Ståålfågel sa...

Jag läser och avundas dig och dina hemliga vänner. även om jag kanske inte direkt skulle uppskatta ett garnpaket, verkar ju choklad, böcker, kort och annat lite lockande! Nästan så det skulle vara värt att börja sticka för at vara med i denna hemliga klubb.

Ståålfågel sa...

Och jag tänker inte skriva massa uppmuntrande kommentarer om att dina olika projekt är snygga. Därför att jag alltid är grymt imponerad av vad du gör. Suckar när jag är ute i affärer, vet att allt jag tittar på hade du gjort så mycket bättre.

Cina sa...

SoC:en ser jättefin ut och kommer att vara värd allt jobb.

Bim H-D sa...

Åhh...
Denna verkar bli helt underbar jö!!! Då får den ta den tid det tar ;) och sedan, förutom den till nyår (?) även "vattensjalen" ;) Sysselsatt till jul? hihihi...
Må så gott... vämländskan... kramis och sticka lugnt...