MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

fredag 26 oktober 2007

Nu är det lugnt

Det sägs ju att när kvällen kommer får den late brått. Så sant som det är sagt. Klockan har just passerat midnatt och jag har äntligen blivit klar med förberedelserna inför helgens gästanhopning. Fast kassen med returpapper ställdes tillbaka på sin ursprungliga plats, den får de stå ut med. Men städning och strykning och middag för åtta personer tills i morgon är klar.

Fast som sagt, det drog ut på tiden lite. Om någon undrar varför, så beror det på att jag började dagen med att försova mej - steg upp kl tio i stället för som planerat kl åtta. Men det var gott att sova ut! Sen började jag så smått med strykningen, med det var gräsligt vad jag blev trött i benen av det! Var bara tvungen att sätta mej en stund. Och att bara sitta kändes ganska fånigt, så då kunde jag ju lika gärna passa på att sticka några varv på ärmen till Alex tröja. Det var faktiskt inte så mycket kvar där, så då var det lika bra att sticka klart den.

Därefter strök jag faktiskt färdigt, men var tvungen att ta en liten paus till efter det. Då råkade det falska ficklocket till tröjan bli gjord, knappar letades fram och band flätades. Mycket vila blev det!Så fick jag allt lov att ta ett tag igen, badrummet blev skinande blankt och jag alldeles utschasad. Några varv på Secret of the Stole blev resultatet av den pausen. Så var det dammsugarens tur. Uj, så tröttsamt! Fick allt lov att pigga upp mej med nått nytt stickprojekt. Mössan till Ulf är nu påbörjad, och när jag ändå var i klyvartagen la jag upp ett antal maskor för att i ren rätstickning snabbt och elegant fixa en halsduk modell större till Helene. Hon har pratat om att hon vill ha en allt-i-ett halsduk, en som halvvägs har en hopsydd kant som en luva och ett par rejäla fickor för händerna i ändarna. Den kan ju inte vara för smal då, om huvudet ska skylas och absolut inte för kort om den ska fylla sin funktion som halsduk också. Får prova mej fram, därför får det bli något snabbt och enkelt tills jag vet lämpliga mått.

Men nu är som sagt allt fixat och klart, tänk så effektiv jag varit! Och tröjan blev riktigt bra, hoppas den faller alla inblandade i smaken.

4 kommentarer:

eva i halmstad sa...

Morron
Du var riktigt duktig i går och utnytjade alla raster på ett högst effektivt sätt, jag är imponerad.
Tröjan blev jätte fin finurligt med knapparna , de är ju strålande med leksak och tröja i ett.
Ha en bra o go helg, hoppas att du kan njuta av vin mässan, Eva

Soili sa...

Vilken härlig läsning.Effektiviteten var total kan man säga,t.o.m rasterna.Typiskt oss tjejer.Tröjan är jättefin,kul det där med knapparna.Hoppas att du får en trevlig helg.

Sussry sa...

Riktigt smart att använda vilopauserna till stickning.Hoppas helgen blir bra!

Pia sa...

Så fin tröja, jättegulligt med fickan på magen!