MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

tisdag 25 mars 2008

Vinterväder och sommartid


Visst kan man bli förvirrad av mindre än den här väderomsvängningen. Det var ju så mycket som börjat blomma och det var små gröna skott på buskarna och det hade varit vår jättelänge! Och så kommer detta busrusksnöoväder. Visst kan det vara fint att titta på men det ska vara under december - februari, inte några få dagar innan sommartiden börjar!

På fredag ska vi ha månadsprovning i Munskänkarna, och inför den gick anmälningstiden ut i fredags. En vecka kan faktiskt behövas för att beställa viner och mat i lämpliga mängder. Men tro för allt i världen inte att folk bryr sej om nåt så kälkborgerligt som kalendern! Normalt brukar det alltid vara någon eller några få som kommer dan efter med sin anmälan, och det brukar sällan vara några problem. Men denna gången har de fullständigt knäckt mej! Telefonen har ringt stup i ett hela helgen, och mild och timid som jag är har jag accepterat och ringt vidare till den kraken som ska fixa beställningarna. Säkert 20 av de totalt ca 50 anmälningarna har kommit efter utsatt slutdatum! Men nu jä....ar i min lilla låda har jag slutat vara snäll och timid. Sex stycken har jag nekat idag, och ringer det en till skriker jag högt!Men tack och lov finns stickningen att ta till för att lugna nerverna! Aprilmönstret i sockklubben släpptes några dar tidigare än vanlig denna gången, Slippery, ett riktigt kul mönster från Knitty. Flätor är det kors och tvärs, och när jag satte igång med dem kändes det att det är rysligt länge sen jag gjorde några sådana. Mycket fummel blev det, men till slut fick jag grepp om det och det har rullat på bra. Nu funderar jag bara så det knakar på hur stora jag ska göra dem. Har tänkt ge bort dem, som en överraskning, men vet inte fotlängden på vederbörande. Har ett difust grepp om skostorlek, men det är ju inte alltid så exakt. Dessutom tycker jag mej ha märkt av tidigare färdigställda sockar att de har en tendens att bli för stora. Kanske inte så märkvärdigt i och för sej eftersom i princip allt jag gör blir för stort, men därutöver har jag en känsla av att man bör göra dem ett par cm kortare än måttet, eftersom de ju faktiskt är en gnutta elastiska. Är det någon som har någon klurig tanke om detta, så skulle jag bli väldigt glad om jag fick ta del av det!

Ett annat aber med de här sockarna är färgen. De blir inte riktigt vad jag föreställde mej när jag såg nystat. Tänk om vederbörande mottagare tycker den är pest och pina? Fast å andra sidan behöver ju inte jag få veta det, de flesta håller ju god min vid mottagandet, och om de sen hamnar längst in i byrålådan så får jag ju aldrig veta det och kan nöjd och lycklig fortsätta på nästa projekt :-)!Ja, nästa projekt är också en bit gången, faktiskt. En tröja á la munkjacka till Alex. Den tror jag kan bli kul, fast den var rysligt svår att få att uppföra sej inför kameran nu, rundstickan ville inte platta till sej! Har kommit ca 2/3 upp mot ärmhålet och har stickat dit fickan. Bålen ska vara enfärgad och ärmar, luva och ficka i självmönstrande garn.

Och i morgon börjar Mystic Light KAL, den har jag faktiskt tänkt försöka mej på. Den lär vara lite färre antal ledtrådar på, så vill det sej blir den klar på drygt en månad. Ja, naturligtvis under förutsättning att inte något annat, viktigare dyker upp! Som till exempel att sommaren plötsligt skulle dyka upp och jag bara måste fortsätta med sommartoppen till Helene. Just nu har den helt kommit av sej, kändes plötsligt inte så angeläget när snön började vräka ner. Dessutom är jag inte helt säker på om jag ska fortsätta eller repa upp den bit jag gjort, för den verkar lite stor - oj, vilken överraskning!

6 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Godmorgon i snön.
Du är då för härlig, kan de vara något inlärt, bättre lite för stort än för litet, att växa i eller något sånt.
Väntar med stora förväntningar på MysticLight.
Ha de gott på dej, lycka till med munskänkarna.
Eva

Eva i Halmstad sa...

Hej på dej
Jag började på Mystic Light i går också, först med stickor 4 sen med 3orna, vet inte vilket som blir bäst, tror jag får riva upp och göra de med 4orna, flätan i kanten blir så liten annars.
Visst är det en utmaning, bara att komma ihåg vilket hål flätan ska åt, gör att jag får tänka till lite.
Ha de gott på dej, bilder kommer väl här senare också :)
Eva.

Sussry sa...

Oj, vilken vintrig bild!
fast sådär har det sett ut i Uppsala också framtills i går. Men vi har inte lidit så mycket av det, inte kunnat gå ut, för kan du gissa? Vi har varit sjuka, det var ovanligt, va?
Sockarna ser läckra ut, tom färgen - om än anorlunda.
Hur har eran Alex det. Han måste vara ganska stor nu (nåja allt är relativt)?
Kramiz!

Carina sa...

Självklart kommer jag att lägga ut bild på Kära systers sockor när dom är klara. Är på god väg. Länge sedan jag stickade sockar. Har en del andra stickprojekt som inte heller är fotade. Det kommer.

Ulricha sa...

Strumporna ser jättemysiga ut :-)

Har du börjat på ML? Jag har inte ens något garn... jo, det har jag med inte i någon "eldig" färg.

Hoppas det går bra med vinprovningen. Jag kan inte skija ett billig rödtjuts-vin från ett mer exclusivt. De flesta lite dyrare jag har druckigt har jag inte tyckt ha varit gott... Bra för plånboken :-)

Ha det bra.

Tina sa...

Är det en Ruby du stickar till Alex? Jag stickade en sån, och den sitter helt perfekt! Kanske inte världens roligaste stickning, men det är ju alltid kul om det passar när man väl gjort den.

Bra att du till slut sa ifrån till sölkorvarna som ringde sent. Det finns ju faktiskt en anledning till att man har ett sista datum - det är ju inte för nöjes skull!