MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 29 mars 2008

Hemlispaket! /Secret pal gift


Hej min kära, jättehemliga vän och tusen tack för det jättegoa paketet jag fick för ett par dar sen! Förlåt att jag inte nämnt det tidigare, men jag har inte haft tid att hämta ut det förrän idag.

Sånt härligt garn i den mest ljuvliga gröna ton, känns som om det skulle kunna bli en tröja till Alex, tillsammans med det grå/svarta jag fått tidigare! Med i paketet var också choklad från Ecuador (helt sagolik var den!) och några mystiska tepåsar, Choco Aztec spice, ett ekologiskt Ayurvedite som luktar gudomligt, nästan sådär som det är på marknader långt bort i fjärran länder! Har inte hunnit smaka det ännu, men ser verkligen med spänning fram emot det! Dessutom medföljde ett kort, som förklarade de tidigare ledtrådarna, men jag måste erkänna att jag tagit del men ej förstått! "Strumstickor - nallar små - naglar med nagellack på"! Ja, ja, men jag roar mej kungligt i mitt letande i alla fall, även om jag fortfarande inte kan hitta någon där allt detta passar in! Strumpstickor är ju tämligen lätt att finna, men nallar??? Och nagellack är inte heller så lättfunnet, minsann. Undrar om jag har bortsett från någon i mitt försök att gallra fram de bloggar som härstammar från Göteborgstrakten? Och det kanske inte stämmer det heller? Fast visst måste du vara från västkusten nånstans, kära hemliga vän?

I've got a new gift from my secret pal! A lovely green yarn, that I think will be perfect - together with the grey one I've got earlier - for a sweater for Alex. A yummy chocolade from Ecuador and some exciting teabags was included, as well. But still I have no idea of who she is, my dear secret pal!Nu har jag kommit igång med Mystic Light sjalen. Den kommer att bli stor! Men tror nog den kan bli varm och go och mysig, av det lilla jag kan se hittills. Och rolig att sticka är den också! Och flätor är det på den! Har inte stickat flätor på evigheter, och nu plötsligt kommer det både på denna sjalen och aprilsockarna. Nu blir det hårdträning, vill jag lova.

Now I'm on my way with the Mystic Light shawl. It looks like it will be huge! But I think it will be very warm and cosy, and so far it's very fun to knit. It's cables on it, and I havn't knitted cables for ages, and now suddenly it turns up both here and at the April socks in the sock-club!

I torsdags kväll träffades vår vinmässogrupp igen. Denna gången provade vi igenom sex röda viner från Uruguay. Där var faktiskt ett par riktiga pärlor, och allra bäst tyckte vi nog allihop att nr 85278 Castel Pujol Tannat 1996 var. En riktig goding till det oerhört facila priset 77:-. Nr 85277 Castel Pujol Tannat del Museo 1993 gick heller inte av för hackor, hade faktiskt lite svårt att bestämma mej för vilket jag gillade bäst. Det kostade 85:-, även det alltså överraskande billigt. Kan skarpt rekommendera båda. De finns i beställningssortimentet, så förhoppningsvis tar de inte slut lika fort som de som kommer i det tillfälliga sortimentet.

I går var det också vinprovning, fast då var det en månadsprovning för hela Trollhättesektionen. Ett jätteintressant föredrag om terroir och dess betydelse för vinets karaktär, och till det fick vi prova två vita från Chablis, två vita från Reingau och två röda viner från Sydafrika. Chablisvinerna var väl trevliga om än inte överväldigande men ett av de tyska var helt otroligt! Ja, under förutsättning att man gillar en mogen riesling med tydlig petroleumton, förståss. Det är det ju inte alla som gör, konstigt nog :-)! Den har nummer 83836 och heter Künstler Stielweg Riesling Auslese Trocken, 149:-, och var som sagt en riktig höjdare. Ska till systemet på måndag och beställa några, hoppas bara det finns kvar eftersom det är ett tillfälligt vin. Usch, jag är så irriterad på systemets tillfälliga sortiment! Provar man först en och vill ha några fler efteråt är det inte särskilt troligt att det finns kvar.

Nej, nu ska jag ta ett tag med april-sockarna. Har precis börjat med den andra, och tack och lov så känns det inte av något SSS ännu.

5 kommentarer:

Marianne sa...

Vad kul att din hemlis ger dig ledtrådar. Jag fick genast en känning på vem som är din hemlis och kollad om hon var med på listan och det var hon....
Det skall bli spännnde och se sen om jag gissat rätt.
Ha en trevlig lördagkväll

Ann-Louise sa...

Jag har också en gissning på vem din hemlis är! Ser fram mot att se om jag gissar rätt!!
Hoppas helgen varit bra!
Kram Pärlmudden

Nina BF sa...

Vilken fin sjal du börjat på! Tror den komemr att bli jättevacker när den är klar!

yarnia sa...

Visst har vädret varit underbart?
Jag blir alltid så imponerad av dina vinäventyr.

Britt-Marie sa...

Vilka härliga färger du får på sjalen. Varma vackra sommarfärger.

Du får verkligen bra paket från din hemlis, kul med ledtrådar : )
Kram