MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

söndag 2 mars 2008

Dominosockar / Mosaic socks


De var kluriga, de här marssockorna. Vet egentligen inte riktigt vad jag tycker om dem. De är himla kul att sticka, men mönstret i sig ... inget vidare. Kanske, eller rent av troligast, så är det jag som inte gör som man ska, men de blir så enormt vida i benen om jag följer mönstret. Har därför minskat ner storleken på rutorna efterhand, inte bara en gång som mönstret föreskriver utan tre gånger. Nu kanske de kan smita åt om smalbenet på någotsånär tillfredsställande sätt. Dessutom tycker jag det verkar som om de skulle kunna kännas lite knöliga och klumpiga, eftersom det är så mycket maskupplock hela tiden. Det blir ju små valkar - i alla fall för mej - varje gång. Nu är jag i alla fall klar med benen, och har börjat på den första hälen. Ska bli väldigt spännande att se hur det kommer att arta sej. Men någon present blir det inte, dessa ska jag behålla själv. Tror nämligen inte riktigt på att de blir särskilt användbara, om jag ska vara riktigt ärlig. Men, men, den som lever får se!

Now I have finished the legs at the Mosaic socks. I really don't know what I think about them. They are really funny to knit, and not difficult at all, but the result? Hm, I doubt they will be perfect. First of all I thought they became much too wide in the leg, so I have decreased three times instead of one during the way. And with all those picked up stitches they seems to be a bit clumsy. But now I have started with the first heal, and am very excited about the finished result. But I will not give them away as a gift, as I first ment to, I'll keep them by myself.

9 kommentarer:

Strumpstickan sa...

WoW! Så duktig du är!

Ida sa...

Jag känner mig också lite kluven, men det är en ganska rolig stickning som snabbt går framåt med hjälp av små delmål.

Frida sa...

Tack! för det fina garn o the paketet. Min färg precis och chaithe är ju jättegott! Nu ska jag bara hitta ett bra stickprojekt till MIG (inte dottern).

emma sa...

Som svar på din fråga: Jag började sticka efter stl.38 som jag har, men efter ett varv med rutor tyckte jag de verkade för stora, så jag började om med minsta storleken istället. Hoppas det löser sig när man kommer till foten... :/

Sussry sa...

Fina är de i alla fall.
Du är duktig som håller jämna steg med Sockklubben, själv funderar jag på att skippa mars sockorna helt.
Ha det riktigt skönt nu!

Anonym sa...

Anna på Stick design har det rätta garnet fast jag tvivlar att det är lättare att sticka dem...... får kolla dina innan jag sätter igång med mina egna.

/Christina

Pia sa...

Oj, så snygga de blir!

Marias garnhändelser sa...

Tycker att det ser kul ut...har precis börjat och det är lite pilligt...men tack för tipset att kolla storleken

Annapuh sa...

Vad fina de blir i det garnet! Ser fram emot att se dem färdiga :)