MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

fredag 25 juli 2008

Förtrollat garn / Only in Swedish

För ganska länge sen köpte jag en större mängd Ida-Lin. Tyckte det verkade härligt och hade en snygg struktur. Glatt och frimodigt satte jag igång med att sticka en tröja till mej själv. Men efter ett antal arbetstimmar och några dm insåg jag det var nåt som inte stämde. Drog ut rundstickan och insåg att det som börjat skönjas när det blev lite fritt fall stämde, den var helt enormt vid. Bara att repa upp och börja om från början.

Ett slag fick det dock ligga till sej och sen gav jag mej på det igen med ett annat mönster som ledning. Även den fick skatta åt förgängelsen efter ett slag, kommer nu inte ihåg vad som gick galet då. Har väl förträngt det, kan jag tänka. Jaha, alltså ville inte ödet att jag skulle ha en tröja i det garnet. Då fick det bli en sovpåse till Alex. Gjorde den efter konstens alla regler, och i färdigt skick var det bara att konstatera att den var helt omöjligt för smal. Skulle detta garn inte kunna användas till något med nöjaktigt resultat?

Då fick det falla i glömska för ett slag, men för ett par månader sen kom jag på att det skulle vara helt fantastiskt till en tröja till Jan. Han godkände det rakt av, var faktiskt väldigt entusiastisk. I och för sig har han hela tiden hävdat att någon färdig tröja skulle han inte få se förrän tidigast 2010, men jag gav mej den på att ha den klar innan vi åker till Italien i oktober. Har alltså gnott med den som en liten blå och har nu kommit upp till armhålorna och dessutom en och en halv ärm. Men allteftersom tiden lidit och stickningen avancerat har jag blivit mer och mer misstänksam. Nu tror jag faktiskt att det är dags att inse den bistra sanningen. Den är liten och smal! Alltså precis motsatt till mitt första försök i detta garn. Det innebär också att Jan troligtvis har rätt, det lär dröja tämligen länge innan han får en tröja, för denna ser faktiskt ut att bli lagom till mej!

Jag gnor vidare och väntar spänt på att få se det färdiga resultatet. Går den inte att använda för någon så repar jag inte upp den igen, då åker den i soporna! Detta är faktiskt sista chansen, nån måtta får det vara!

4 kommentarer:

Ida sa...

Heja!
Hoppas att det löser sig. Är mitt i ett matteproblem med en sjal, så jag kopplar av och läser om andras bekymmer istället.

Pia sa...

Jisses, så tålmodig du är, jag skulle kastat det för länge sen. Imponerande. LYcka till!

Sussry sa...

En del garner är helt omöjliga. Har ett sånt som det bara blir tokigt hur jag än gör.

Hur är det med det onda? Har det blivit bättre?

Ha det skönt!

Boel sa...

Oj vad du kämpar!! Lingarnkan vara såväl underbart som fördjävligt men om man får till det blir det väldigt vackert.

Jag håller tummen för att det blir bra till slut!

Kram
Boel