MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

onsdag 9 juli 2008

Hemligt och lite funderingar / Secret and some thoughts


I går äntligen kom garnet från Garntjänst, som jag beställt till teststickningen jag lovat göra. Ett härligt bambu/bomullsgarn, mjukt och skönt men det delar sej rysligt. Det vill verkligen till att hålla tungan rätt i mun eller i alla fall stickan rätt i maskan! Men det är snabbstickat och jag har hunnit skapligt långt, ska nog fixa det till måndag eller senast tisdag. Jag har ju lovat att inte avslöja något om det, men en liten närbild gör nog inget. Det är flätor över precis alltihop, och nu har jag verkligen fått träna på att få till dem utan hjälpsticka. Det är enklast tänkbara fläta, så det går lätt som en plätt. Hade det varit mer intrikat hade jag nog inte klarat det så här.

Yesterday, at last, I got the yarn I had ordered for the test knitting I've promissed to do. It's a lovely one in bamboo/cotton, soft and lovely, but the threads separates very easy, so I have to be careful when I put the needel in the stitches. It's very fast done, so I hope to finish it at Monday or at latest Tuesday. I have promissed to not say anything about it, but I suppose it's ok to show a picture of a detail. It's cables all over it, and now I've learned to do them without a cable needle. But it's a very simple cable, I hadn't managed it if it had been more intricated.

När jag har suttit med den här tämligen enkla stickningen har tankarna vandrat. En ständigt återkommande fundering är varför det är så rysligt ont om snygga herrmönster. Ok, Cobblestone är jättefin, men hur ofta dyker det upp något snyggt i herrväg, jämfört med det enorma utbudet av dam- och barnmönster? Jag har nämligen tänk försöka mej på en tröja eller kofta igen till Ulf, så snart jag är klar med tröjan till Jan, och då skulle jag vilja göra något lite extra. Koftan han fick i vintras var tyvärr en katastrof, men sen dess har jag lärt mej att det är smart att gå ner en storlek. Fattar inte varför det är så, men allt som jag gjort i "rätt" storlek har blivit för stort. Jag har faktiskt köpt en bok - Knits for Men - som har en hel drös snygga mönster. Så nåt ska det väl bli, men visst är det märkligt att det inte finns mer att välja på?

When I've been knitting this fairly simple pattern, my thoughts has gone here and there, and one thing I often has came back to is the lack of good patterns for cardigans and sweaters for men. Ok, Cobblestone is lovely, but more? How often does it turns up any new nice pattern for men, compared with the huge amount of patterns for ladies and children? I have bought a great book - Knits for Men - but I want much more to choose among! I intend to do a new try with a sweater for Ulf (our son), the cardigan he got last winter was a catastrophy. But since then I've learned to do a size smaller than the measures in the pattern said, it seems to turn out better. Don't understand why, but it seems to work.

5 kommentarer:

Carina sa...

Det där flätmönstret var verkligen snyggt. Men det var en härlig färg också och det gör sitt till. Skulle inte alls ha något emot att ha det mönstret på något. Var hittar jag det?

Karin K sa...

Sticka honom en Cricket troja, de har massor med flater och alla val kladda gentlemen bor ha en.

Sussry sa...

Vilket läckert flätmönster! Någon gång framöver får vi hoppeligen se vad det blir i sin helhet, hoppas jag.
Ja fy vad det är svårt med herr mönster. Skulle själv behöva hitta ett snyggt mönster för bomulsgarn - maken kan inte ha ylle och nästan inte akryl.

Monica Hansen sa...

Spännande!

Carina sa...

Jag minns att jag läst någonstans, din eller min blogg, att du har gjort en shal i Victorian Lace today. Men vilken är det du gjort? Har du någon bild på din blogg kanske på den? Är ju så nyfiken bara.

Ha en fortsatt skön sommar. Och du, jag har trots att jag är göteborgare aldrig varit på Akvarellmuseet. Dåligt får jag erkänna. Du får skriva om det när du varit där.