MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

tisdag 29 juli 2008

Som en fjäril … / Like a Butterfly …

… har jag fladdrat från den ena blomman – stickningen – till den andra de senaste dagarna. Jans (min?) tröja får ett par varvs besök nu och då, har faktiskt gjort två tredjedelar av andra ärmen.

… I’ve been flying from one flower – knitting – to another, lately. Jan’s (mine?) sweater gets a few rows now and then, so far I’ve done 2/3 of the second sleeve.

Circular Shrug är perfekt när det är något intressant på tv, den är det bara att mala på med. Ca 75 % gjort. Men tyvärr använder jag två härvor handfärgat garn och färgskillnaderna är markanta :-(! Den ena härvan är klart och tydligt brun medan den andra går mer åt orange. Fast å andra sidan verkar hela skapelsen så knasig så det är väl inte säkert det blir nån ordning med den över huvud taget.

The Circular Shrug is perfect when it’s something interesting on TV, and there I’ve done just about 75 %. Unfortynately I’m using two skeins of hand dyed yarn, and the differences between them is very distinct. One is mostly brown and the other is more orange. But at the other hand, it looks so odd so I’m not sure it will be anything of it at all.
Naturligtvis har jag inte kunnat låta bli att börja med augustisockorna i Sticka Mera's sockklubb, Spring Forward. De är skäligen enkla, snabbt som ögat går det och inte gör det saken sämre att jag tänkt dem till mej själv. Jag har den vuxna bekantskapskretsens minsta fötter, så när väl hälen var klar var det nästan dags för tåavslutningen direkt. Ja, kanske inte riktigt, men nästan … I alla fall i jämförelse med många av dem jag gjort tidigare. Så nu är första sockan klar, och så var det bara det där med att komma igång med den andra. Ska göra slag i saken alldeles strax.

Then I couldn’t resist to start with the August Socks in Sticka Mera’s sockclub, Spring Forward. They are really simple and fast done, and have just finished the first one. But I suppose it helped that they are ment for myself, and I have the smallest feet among all our adult relatives and friend. When I had done the heel it was almost time to start with the toe! Well, may be not exactly, but it felt like that compared with many of the other socks I’ve done earlier.Så var jag ju bara tvungen att börja med koftan till Ulf, nu när garnet kommit. Cygnet Fine Wool, inköpt på Modern Knitting. Mjukt och härligt är det, så det kommer nog att vara en fröjd att jobba med. Och så har jag varit så in i bänken klurig att jag börjat med ena ärmen! Då behöver jag inte sitta där med två likadana direkt efter varandra. När den här första är klar sätter jag igång med själva kroppen, och när den äntligen är tillräckligt långt kommen för att ansluta ärmarna så har det gått så lång tid att jag inte behöver känna av SSS – Second Sleeve Syndrome! Smart, va?

And I just had to start with the cardigan for Ulf, now when the yarn has came. It’s Cygnet Fine Wool, purchased at Modern Knitting. It’s so soft and lovely, I think it will be great to work with. And now I have been so cleaver so I’ve started with a sleeve! Then I don’t have to do two just after each other. When I have done the body it will be so long since I did this first one, so I will hopefully not get the SSS – Second Sleeve Syndrome! Smart, isn’t it?Och har ni sett den ljuvliga kanten Heléne på En till Stickblogg gjort? Frågade henne hur den gått till och den snälla människan förklarade hur det skulle gå till! Visst kryllar det av fantastiska, hjälpsamma, vänliga människor här i bloggvärlden? Men några sockor att sätta den på hade jag ju inte, däremot skulle jag just till att börja med en tröja till Alex – det var väl längesen han fick någon :-)? – och lyckades få till en sån flätanordning nere på mudden. Eller i alla fall en halv än så länge. Det var inte det optimala objektet för ett sånt experiment, det måste jag erkänna. Det bör nog vara ett något smalare arbete, 128 maskor där två garn hela tiden ska vridas om varandra blev tämligen svårhanterligt till slut, och bomullsgarn var definitivt ingen höjdare för ändamålet. Var livrädd att det skulle upplösas i intet innan resan var slut. Men för att vara ett förstlingsförsök är jag riktigt nöjd med det. Ska göra så runt ärmmuddarna och nånstans uppe mot halskanten. Men när jag är klar med det här försöket får den nog ligga till sej lite, måste försöka koncentrera mej på de andra WIP:arna.

I saw such a lovely edge at En Till Stickblogg, and when I asked Heléne how she did it I got a perfect explanation! Isn’t it marvellous how many nice, kind and helpful persons it is here in the world of blogs? I really longed for trying it, and thought it would be nice on a sweater for Alex. (Isn’t it quite a while since he got one now?) But it wasn’t the prefect thing to try it on, two threads are supposed to twist around each other, and with 128 stitches it's almost more than I can handle. But to be a first try I’m quite satisfied about it. It's just half of it so far. I will do the same around the arm cuffs and the neck edge. But it has to wait for a while, just have to concentrate at all the other things.

Och snart kommer garnet till Davids crickettröja!

And soon will the yarn for David’s Cricket sweater arrive!

5 kommentarer:

Carina sa...

Den där sockan du stickat var ju väldigt snygg. Men jag tror också att färgen, ditt garn gjorde mycket. Jag tittade nämligen på beskrivningen så sent som igår och tyckte inte alls den såg lockande ut.
Carina

Sussry sa...

Oj, så mycket du har på gång.Blir alldeles matt av att se.

Visst var det du som frågade om det var svårt att få plats med alla maskor på min långa halsduk. Hade en lång rundsticka så det gick jättebra.

Sköt om dig!

Ulricha sa...

Visst vad de roliga Spring Forward?

Jag har i och för sig fastnat på första strumpans häl, men beräknar vara igång snart :-)

Som gammal "häst-tjej" räds jag inte hästar (men har respek för alla djur jag inte känner). Men kor! Jag kan inte läsa deras kroppsspråk, så jag kan inte förutse om de kommer att gå bakåt eller framåt. Lite som med spindlar :-)

Ha det bra. Jag gissar att ni har värmebölja också?

Kerstin sa...

Du verkligen mycket på gång! Jag velar också mellan olika projekt just nu fast jag tror att du är "värre" en jag. Har inte börjat med månadens sockor ännu men jag tänker snart sätta igång - fast de ska bli till mamma som har lite större fötter än jag så det blir att sticka några varv extra. Dina strumpor blir i alla fal hur fina som helst.

teresa sa...

Vad du är ambitiös!
Och tack snälla för din föredömliga genomgång av grafting -ska använda den o börja om! Tack snälla!!!