MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

tisdag 20 november 2007

Host, host

Det är inget kul att vara snörvlig och hostig och dan, men inget ont som inte har något gott med sej. Fick allt lov att stanna hemma från jobbet idag på grund av detta, och är man så eländig kan man ju inte stryka, dammsuga eller göra några andra betungande plikter. Nej, då är det bara att krypa upp i fåtöljen och hålla värmen med en stickning eller två. Fick för mej att göra en mössa av restgarnerna från vantarna, och den såg länge ut att arta sej riktigt bra. Snabbt gick det och färdig är den, men stor! Då tänkte jag den kreativa tanken att man kanske skulle kunna filta den litegrann, så där lagom. Sagt och gjort, på med varmvatten i tvättfatet och lite lätt gnugg. Tvättmaskinsfiltning verkade lite för radikalt, så det vågade jag mej inte på. Nu ligger den på tork, men verkar obetydligt påverkad av behandlingen. Ska avvakta tills den är helt torr och ta ställning till om det får vara som det är eller om det är tvättmaskin som gäller. För jag vet ju heller inte riktigt hur storhövdade Trollbarnen är! Att jag är lite kort om huvudet behöver ju inte betyda att de är det också. Dilemma, dilemma ... Bild kommer när torkning avslutats.

Vi bor sen några få år i en hyreslägenhet, och är väl inte riktigt insatta i de turer och regler som gäller för en sådan. Hur som helst är spisen lite si och frysen lite så och kylen både lite si och så. Har väl irriterat oss en del, men vi har väl trott att det var nån klurigt uträknad plan för utbyta av dylika, så vi har låtit det vara. Men så igår skickade jag iväg ett e-mail till vaktmästaren - eller Bovärden som det lite finare heter - och undrade hur det förhöll sej med detta. Promp kom ett svar att han kollat deras status, konstaterat att det inte är någon mening med reparationer och därför kommer det nya inom 7 - 8 dagar! Ha, snacka om att bli överraskad! Varför sa vi inte ifrån när vi flyttade hit för vad det nu kan vara, tre år sen? Fast då kanske tiden inte varit mogen enligt vad de nu följer för riktlinjer. Det är inte dumt med en hyreslägenhet när det fungerar så smidigt! Och inte behöver vi skotta snö eller tänka på fönstermålning eller igentäppta takrännor eller takpannor som blåser av. Fast å andra sidan, om vårarna känns det allt lite konstigt att bara ha balkongen som odlingsområde. Men den funkar i alla fall att sitta på med kaffekoppen och förundrat njuta av de första värmande solstrålarna. Ja, månne vi bara vara där snart!

6 kommentarer:

Ståålfågel sa...

Åh! Stackars som som är sjuk! Sådär lite lagom sjuk är trevligt, men mest bara i tanken, i verkligheten kan minsta rethosta vara illa nog. Trevligt att du fick en stickdag i alla fall! Hoppas du snart känner dig kryare, speciellt när ni nu ska ut och resa snart!

Ja, hyreslägenhet kan vara fint ibland, speciellt nu när det ska skottas snö jämt och ständigt. Eller när pumpen fryser, eller när färgen flagnar..

Vilket fall, vi är nog ganska storhuvade båda två. och här i skogen är det skönt att dra ner mössan över öronen!

Storjägarn´ sa...

Lena ....du är den tredje som anmäler sig...klart du ska ha en prenent :-) Kul att du tycker om och besöker min blogg.
Skickat din hemadress till bortaboijn@yahoo.se

eva i halmstad sa...

Tråkigt att du är dålig och inte kan städa och ha dej...
Försök att sitta still med lite kaffe eller te, ta fram ett sticke och sitt lungt och fint och njut.
Ha de så gott de går, Eva.

Sussry sa...

Stackare, inget kul att vara sjuk. Ta det lugnt och vila dig och passa på att sticka mycket.

Skönt att det gick så smidigt med bovärden, vilken dröm att slippa bråka.

Krya på dig och stor kram!

Lilla jag sa...

Nu har jag hittat hit! Vad duktig du är på att sticka! När jag såg dina vantar fick jag minnen av min farmor som alltid satt och "bann" eller virkade. Har kvar både strumpor och grytlappar. Det är jätteroligt och de används flitigt, i alla fall grytlapparna.

Monica Hansen sa...

Jag bor också i hyresrätt och stortrivs för det funkar så bra.

Lycka till med storleken på myssen och krya på dig!