MINA FAVORITER ALLA KATEGORIER!

M I N A F A V O R I T E R A L L A K A T E G O R I E R! / M Y F A V O U R I T E S!

Mina Favoriter

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

lördag 31 mars 2007

Glasprovning

I går blev det inget stickat, hade fullt upp med Munskänkarna. Vi hade en glasprovning med en representant från Riedel som föreläsare. Nåt helt annorlunda än de vanliga månadsprovningarna. Tyvärr var det inte många som tyckte det lät intressant nog att komma till. Vi var bara 18 deltagare, till skillnad mot de 105 förra gången och 114 gången dessförinnan. Synd om dem! Michel Jamais och Thomas Andersson får ursäkta, men det här var väl så intressant och givande som deras provningar. Bara att beklaga alla som valde bort det. Fast mysfaktorn blev hög med en så liten grupp!

Här kan vi snacka aha-upplevelser! Vi provade en Riesling, en Chardonnay och en Cabernet Sauvignon i vardera två glas och efter det en cognac och två whiskey - en rökad och en orökad - också i vardera två glas. Att det är skillnad på vilka glas man använder var vi väl alla väl medvetna om, men att skillnaden kan vara så enorm! Varför det förhåller sej så hade väl ingen av oss egentligen något hum om, men det fick vi veta på ett synnerligen trevligt sätt. En lysande provning, med andra ord.

Solen skiner ute, och gör vad den kan för att tränga igenom beläggningen på fönstren. Om jag skulle vara så redig att jag tar ett tag på åtminstonne ett par av dem? Fast hur går det då med Moebuisen och sockarna? Klarar de av att bli liggande utan åtgärd ytterligare en dag? Det tål att tänka på, det är nog bäst jag sätter mej i stickfåtöljen och funderar lite på det.

Inga kommentarer: